Как да си направим Sublime Text една по-приветлива среда за живеене?


6

Здравейте. Пиша темата, защото видях от последните теми във форума, че има хора, които са се опитали да преминат на Sublime Text, но по някаква причина не са успели да свикнат, затова сега ще се опитам да ви споделя как можете да си направите няколко промени, с които да се приближите максимално до функционалността, която ни предоставя нашето любимо Visual Studio.

Надяваме се, че все пак всички, които четат публикацията са преминали през инсталирането на Package Controll-a и имат сложени вече всички базови и някои допълнителни пакети. Ако не сте може да прегледате някоя от тази и тази тема или да потърсите за останалите във форума.

Да започна с HTML code snippet-a. Ако отворим html.sublime-snippet, който се намира HTML пакетите, ще видим snippet таг, който отговаря какво ще ни се генерира ако напишем html, натиснем TAB и изберем html. Давам готов snippet, който отговаря на максимално на default-ния код, генериращ се от VS при създаване на HTML файл.  click

По същия начин, тъй като в момента учим JavaScript, можем да отворим файлa, намиращ се в папката JavaScript, който отговаря например за for цикълът и да го променим на това . Ето и за If , а след това и за If-else .

Още малко за HTML-a. Връщаме се обратно в HTML папката и търсим файла encode_html_entities.py . В него (най-отдолу) има една функция on_query_completions. Надолу виждаме, че са изброени всички тагове. От тук можем да променяме какво и как да ни се генерира чрез autocomplete-a. Например, ако вземем script тага, който по подразбиране си е доста ужасно написан, можем просто да го заменим с ("script\t\tTag", "script> \n\t$0\n</script>"), , което при enter ще си ни изпише отварящия и затварящия и ще ни пренесе на нов пред с една табулация навътре. Така с малко нагласяне можем да си направим и някои атрибути да ни се генерира, например като type за input.

Надявам се да съм бил полезен на някой, който ще реши да се престраши, цялата работа изглежда доста като много играчка, но се прави за не повече от 20-30 минути ако ви се занимава.

Ако някой знае как можем да си генерираме кода от autocomplete-a не с един TAB, a с два моля да сподели. Благодаря предварително!
Отговори2
Не разбирам защо не ползваш emmet, ами си играеш да пишеш снипети, честно казано :). Поддържа и CSS.

http://emmet.io/

от cerealBoxx (504 точки)