Как учите за изпити


3
Здравейте,
не уча в академията, защото не съм от София, но въпреки всичко след уроците и решавам задачите от книгата на Наков. Проблема ми е, че решавам задачите от книгата (в повечето случаи без да търся помощ от google), но се затруднявам доста на задачите, които са за изпит. Не съм гледал и една как се решава, защото искам сам да ги направя. Въпроса ми е как се подготвяте за изпитите и от къде решавате примерни задачки (освен от предните изпити).Отговори1
Решавай задачите от предходните изпити. Това е най-добрата подготовка. В YouTube канала на академията има видео решения на много от задачите.

от easlavov (4118 точки)


0
Изпитните задачи са на по-високо ниво от тези в книгата и домашните. Затова трябва да им отделиш специално внимание. Решаваш задачите от предходните изпити и ги тренираш в bgcoder.

от ivan.mihov1 (4988 точки)


0
Ще пробвам този вариант.

от VIrtualBox (0 точки)


2

Здравей,

Може и да са ти достатъчни за някои от изпитите задачите от предишни години, но може и да потърсиш в интернет други системи подобни на bgcoder, в които може да решаваш задачи.

Например: http://codeforces.com/contests , и ето тука също има изключително много задачи, като им се вижда трудността - http://acm.timus.ru/problemset.aspx?space=1&page=all&skipac=False&sort=difficulty
 

Поразгледай, на първо време задачите от предишни години си ги изреши и в един момент малко по - натам може да разгледаш някои от тези сайтове за допълнително решаване.

Поздрави. : )


от mbelev (2312 точки)


-3
Откакто го няма Наков всичко седи на едно ниво и bgcoder и изпитните задачи

от L.Geshev (118 точки)


0
абсолютно "прав" си. В bgcoder има само десетина нови състезания за ТА, около трийсет състезания за Telerik Kids Academy още пет за Telerik Algo Academy. Отново в bgcoder може вече да се пращат архиви и да се получава автоматична оценка на изпита по CSS. В програмата на академията се добавиха два тотално нови курса JS UI & DOM и JS OOP, а технологиите се разделиха на три направления с още доста нови курсове.
Не знам как не те е срам да напишеш такава простотия!!!
Факт е, че Светлин Наков е невероятен човек. Голям вдъхновител, много добър програмист и преподавател. Не виждам обаче с какво нашите инструктори в момента му отстъпват?!? На мен лично ми е мъчно както за липсата на Наков така и за Жоро - имал съм щастието да бъда на лекции и на двамата.
Не знам защо обаче най-важния елемент в академията никой не му обръща внимание. Академия ТЕЛЕРИК - да ТЕЛЕРИК. Това е фирмата, която вече няколко години подред инвестира пари в нашето образование. Да в началото това е било обвързано с договор, но в момента не е. ТЕЛЕРИК в крайна сметка плащат за всичко това за да се случи и го правят с идеална цел. Ако ТЕЛЕРИК ги нямаше не знам дали въобще щяхме да обсъждаме липсата на Наков, на Жоро или на който и да е било.

от wnvko (3123 точки)