Дали се очаква скоро да се качат домашните за лекцията от 5 юни (Advanced Techniques)?


0
не че ... ама ....разцъкват ми се вече... :)Отговори0

Здравей,

Предполагам много скоро ще бъде качена презентацията от последната лекция, но ти да не би да се бъркаш по отношение нейното заглавие? Като гледам програмата на курса виждам, че лекцията "Техники за напреднали" е под номер 16, а следващата, по мои изчисления, би трябвало да бъде "CMS системи" под номер 11. Но нека някой от присъствалите да потвърди.

Поздрави!


от georgi.s.yankov (6219 точки)


0
Явно са ги разбъркали, последната беше "Техники за напреднали".

от Viktor_Ivanov (2505 точки)


2
Да това го спонемаха, че следващата лекция ще е за CMS. Казаха, че хубаво би било който има преносим компютър и желае да се упражнява едновременно с лектора да си инсталира wordpress. Споменаха, че на курсовият проект не е задължително да се ползват "техники за напреднали". Домашните за лекцията бяха до колкото помня 4. и те нямаха нищо общо с техника за напреднали, а бяха за оптимизиране на сайт т.е ак нашият сайт да е по-бърз. Часта с "техники за напреднали" НЯМА домашни. Който иска може да си ги разцъка тези техники, да си ползва всевъзможни тулове за по-бързо писане на код, който желае може да си ползва less, grid960 и каквото прецени за по-лесено, но споменаха, да не се оливаме с тези техники, че могат да ни изиграят лоша шега.

от REPLAY (252 точки)


0
Как да няма домашни, като самите лектори показаха домашните, пък и в секцията за домашни има...освен ако не са задължителни...

от Тихомир Кехайов (0 точки)

0
Имах в предвид втората част от лекцията. Първата част има 4 домашни.

от REPLAY (252 точки)


0
Аз се чудех защо не споменаха нищо за CMS системи и си мислех, че съм адски изостанал. Оказа се, че и преди съм правил sprite без да знам, че така го наричат. Относно less и sass си направих сметка, че ако освен бързо писане на кода, целта ми е и по-малко байтове, разумната им употреба би била при по-голям код, т.е. ако styles.css>= styles.less/styles.sass + less.js/sass.js. А в курсовият проект може да няма техники за напреднали, но оптимизацията ще се гледа.2
Видеото вече е на линия, сигурно и материалите ще се появят в най-скоро време.

от dosman (400 точки)


0
Благодаря, колега!

от georgi.s.yankov (6219 точки)


3
Колеги, има качено и второ видео със заглавие "Advanced Frond-End Techniques". Лекторът е Николай Костов. Убеден съм, че ще е полезно и то да се изгледа.
Поздрави!

от georgi.s.yankov (6219 точки)


0
супер, почнаха по две да качват!

от Viktor_Ivanov (2505 точки)

0
И аз съм на мнение, че така е по-добре, защото се научават повече неща от различните лектори.

от georgi.s.yankov (6219 точки)0
Още ли няма материали или аз пропускам нещо? Срока тече, а задачите ги няма.0
От това линкче, с последните версии на презентациите, могат да се намерят материалите.
http://downloads.academy.telerik.com/svn/web-design/1.%20Web%20Design%20with%20HTML%205%20and%20CSS%203/Lectures/

от Velidar (1099 точки)

0
Мерси, колега!