[JS UI & DOM] Домашно HandlebarsJS - 1 задача


7
Здравейте,
Пускам темата, за да може да се качват тук решенията на първа задача от домашното за HandlebarsJS.
Правя си template, като информацията ще се пази в таблица. Heading клетките са само едни и от там нататък в template - а за всеки курс правя по 1 нов ред в таблицата. След това от курса взимам номера му, title, first date, second date и ги правя като клетки на таблицата. Това е като цяло template - а.
За да изглежда като в условието съм го стилизиран малко със css, където не правя нищо ново. Давам всеки нечетен ред да има различен background, задавам background на heading клетките, променил съм шрифта и съм задал някакъв бордър. Това е като цяло решението на задачата.
Ето линк към файловете: https://github.com/Belev/Telerik/tree/master/JavaScriptUI%26DOM/10.HandlebarsJS
Поздрави. : )Отговори4

Здравейте Колеги,

Ето това е моето решение на задачата

DEMO     CODE

Решението ми не се различава много от това на Колегата @mbelev, като основната разлика е че аз си извиквам номерата на лекциите с @index, а не ги задавам като отделно поле в масива с лекции


от bankoff (3997 точки)


2

Едно РЕШЕНИЕ и от мен. Разликата е, че ползвам jQuery, за селектването на елементите от DOM дървото.


от anilak (1134 точки)


1

Моето решение DEMO CODE.HTML CODE JavaScript прави таблица от подадения header и rows, и слага style на container table в head. 


от flame78 (257 точки)


0
ето този ред много ми хареса:
console.dir(html);
със сигурност утре (17/06) може да помогне доста :)

от wnvko (3123 точки)


-7

 Малко късничко след изпита, но тъй като не ги открих - качвам моите решения за 3-та и 4-та задача. Сори ако на някой не му харесва че давам dropbоx, но предвид че имам два скрипт тага, локален handlebars.js и стилове ми се стори най-удачно.

 https://www.dropbox.com/sh/hm0cu57wa75dey1/AAB872yicJo1nOsE2NYGsN_Wa

Не съм сигурен дали съм схванал правилно идеята на двете задачи.

Пългина ми селектира елемента върху който е извикан, взема му data-template-a. Ако има data-template взема съдържанието на съответния скрипт таг, ако не - собственото си съдържание. После създавам обект, на който давам пропърти със стойност нашата колекция. Името на това пропърти го добавям към темплейта с къдрави скоби, за да създам block expression. Създавам функция template и я изпълнявам с обекта, който създадох по-рано. Получения html се слага като съдържание на обекта, върху който викаме метода. И накрая връщам $this, за да можем да chain-нем нещо.


от ivan.mihov1 (4988 точки)


0
Добре де, заради dropbox ли само са минусите?

от ivan.mihov1 (4988 точки)

0
За мен задачите ти са добри. Нямам обяснение за минусите ...

от stanev.plamen (1143 точки)