Оценяване на изпита по JavaScript UI & DOM


24

Здравейте, колеги,

няколко разяснения за оценяването :)

  • Оценяването на изпитите (и домашните) ще е активно до неделя вечерта (вероятно и до понеделник сутринта), но не чакайте последния момент
  • Трябва да оцените поне 10 изпита
  • Оценяването правете само на Google Chrome
  • Как изглеждат нещата визуално няма значение в този изпит, така че не махайте точки за грозен UI

Качили сме видеа с примерни оценявания на 2-ра и 3-та задача. Довечера Дончо ще качи и на 1-ва задача и тогава пускаме оценяването да е активно.

  • 1-ва задача: https://www.youtube.com/watch?v=wv9BoP2TgR0
  • 2-ра задача: https://www.youtube.com/watch?v=2wDFOScNdaE
  • 3-та задача: https://www.youtube.com/watch?v=vgkMfoJP4mQ

Поздрави,

Ники
Отговори7
Оценяването вече е активно. Прегледайте видеата преди да оценявате. Успех!

от Nikolay.IT (39117 точки)


0
Искам да добавя, че на първа задача, когато се тества Filter полето когато пишете на Eagle първата буква("Е") е на кирилица. Аз първоначално си помислих, че не съм го написал както трябва, но в последствие установих, че самата буква е на Кирилица.

от RANOPILE (1038 точки)


0
В първа задача теста за филтъра е "Ако напишеш "ha" какво се случва" , възможни отговори - 1. Нищо , 2.Остава само Elephant , 3.Остава само Hamster , 4 . Остават Elephant И Hamster , така че това с орела не е проблем

от TeodorTunev (3061 точки)

0
Трябва и двете да се виждат. Просто споменавам, ако някой е имал същия проблем.

от RANOPILE (1038 точки)


0
А къде е линка за изтегляне и оценяване на изпит ? Или още не е пуснато ?

от nzhul (3415 точки)


0
"Довечера Дончо ще качи и на 1-ва задача и тогава пускаме оценяването да е активно."


0
Хаха тряя си купя нови цайси :D

от nzhul (3415 точки)


4
А не трябва ли да има и опция за оценяване, ако се проверява задача в която нищо не е направено и да се отбележи, че липсва изобщо код? Какъв е смисълът да се отговаря на 10-20 въпроса поотделно, ако на всичко ще трябва да се отговаря с "не работи"?
Освен това има и въпроси, които при липса на какъвто и да е код няма как да се отговори смислено. Примерно от задача 2, която във видеото обяснява Ивайло Кенов въпросът "Променят ли се inline стиловете през JavaScript или само се променят класовете" с възможни отговори 1. Основно inline стилове; 2. На места има inline стилове; 3 Само класове се променят в кода няма смислен отговор при липса на код.

от konsulat (115 точки)


2

Ако ви се чупят колоните при повече от 4-5 при втора задача. Проверете дали като zoom out-нете дали пак се чупят, тогава се решава проблема с резолюцията.
Т.е. така се чупи А така не се чупи 


от d.georgiev.91 (813 точки)


3
На първа задача има ли значение дали event - ът, който е използван, е change или keyup ? Според мен е справедливо да няма значение.

от yana_yankova (107 точки)


0
Ей, на това му се вика лош старт - първия изпитен архив не може да се разархивира. Три пъти го свалям, проблемът е при архивирането очевидно. При тест ми дава, че просто не може да се отвори като архив. Някакви идеи ?
P.S. Ако има възможност, ще е добре да добавите някаква опция, за да не се налага да избираме на ръка неща като "Всеки път всеки елемент се създава наново", като това не е случаят.

от Galya (786 точки)


1
Ако дадена задача липсва предполагам не трябва да се цъка нищо по нея нали ? А не да цъкам на всякъде 'не'-та по критериите ?

от Vazzzz (1380 точки)


0
Не става да се изпрати празна формата... Сега пробвах. Ако се добави опция "задачата липсва" ще е добре... Наред с "архивът не се отваря или е празен" :)

от Galya (786 точки)

0
Значи се цъкат не-та навсякъде. Мерси

от Vazzzz (1380 точки)5

Здравейте,

Дончо не спомена нищо при първа задача, ако е използвано change, а не onkeyup. На изпита изрично питах Ники дали е ОК да се сменява при натискане на Ентер и отговора беше, че е ОК, но във видеото Дончо споменава само при "промяна", но не и при потвърждение...Все пак ако го срещна ще приемам и двете за верни, тъй като условието е:

When the text in the box changes
o The list of images should be filtered only to those that have a title containing the pattern
 
, т.е. не е споменато КОГА настъпва промяната.
 
Поздрави!

от penjurov (1466 точки)


0
Аз го разбирам при промяна, независимо дали е потвърдена или не. А и на видеото се вижда така.


0
Да, но в условието не е упоменато, че трябва да е без потвърждение, а и както казах Ники каза, че може и при Ентер. Ще е тъпо при положение, че имах час и половина свободни от изпита точно от това да загубя точки....

от penjurov (1466 точки)2
Свалих първия файл за оценяване, има си име ExamFileForEvaluation.zip и вътре изненада... team work по ООП на еди кой си отбор. Това да не е грешка в системата? Странно е човек да пише на изпит 6 часа и да предаде файлове, които е писал преди 4-5 месеца.

от Hades12 (284 точки)


0
Да, а аз имам празен js файл по първата задача и МНОГО се чудя на въпросите: Как се добавят елементите в дървото? При генериране на ДОМ елементи? Как се регистрират Event handlers При филтриране? , кое точно да отговоря след като ги НЯМА....Трябваше и един такъв отговор да бъде сложен.

от penjurov (1466 точки)

0
"Най-негативния" отговор според мен дава минимален брой точки(0). А най-позитивния(ако са повече от един) най-много. Т.е. където няма нещо направено аз цъкам най-негативната опция.
1
Сега на неизпратени задачи избираме на въпроса: "Променян ли е HTML-a и CSS-a от заданието?" с "Много" :D
Гледам тука на един колега - половината задача я няма. Въпросът е дали е работил с id или класове... ама не е работил и с двете...

от Galya (786 точки)