Хакатонът в Телерик - какво се случи


22

Както може би сте чули, на 21 и 22 юни се проведе хакатон в Телерик.

За тези от вас, които се чудят какво точно се е случило, ще се радвам да ви бъда полезен с тази статия. На тези, които дойдоха - благодаря, че си изкарахме страхотно. Благодарности на Ина и Ивайло от Академията за оранизацията (и на другите, за които не знаем, че са помагали, както и на Ники, който се включи втория ден) и на менторите. На останалите колеги, които не дойдоха - пожелавам им при следващата възможност да се явят на подобно събитие.

Хакатон в Телерик - да си изкараш страхотно
Отговори2
Аз бих желал да знам колко често се провеждат тези хакатони в Телерик, понеже нямах възможност да присъствам на този(това да си студент в сесия е ужасно). С радост бих присъствал на следващия

от TaoTao (599 точки)


0
Този, мисля, е първият, проведен в Телерик.

от easlavov (4118 точки)

0
Прав си, Емо, първият е. И честно, не вярвам да е последния :)

от a.dimitrov (1047 точки)2
много хубава статия ... за хората, които се чудят дали да я прочетат :)4
Страхотна статия! Аз също пожелавам и призовавам всички останали, които не успяха да се включат в този хакатон да опитат с евентуално следващите. Вярвам, че само ще можете да спечелите от подобни събития!

от Vali0 (1139 точки)


2
Прочетох сега статията, на хакатона наистина беше много яко, мене много ми хареса. На всичко не спечелили да ги наречем (макар, че за мен дори да не си в първите трима, не означава, че не си спечелил, защото това ни е само опит и знания), ако идеята, която си имат им харесва и виждат смисъл от нея, нищо не им пречи да я продължат. Да продължат да си работят по нея и да се пробват да я реализират, като вече някои човек / хора да я ползват. Просто да пробват какво ще излезе наистина и дали може да се стигне някъде повече от просто самия хакатон. Това може да си бъде като реален проект, върху който съответно хората да работят, не се знае до къде може да се стигне от някаква идея за нещо, без значение за какво ще е, лично според мен де.
Като заключение наистина, мисля че всеки участвал единствено е спечелил от този хакатон. Беше много яко, дано има и други подобни, за да участваме отново. : )

от mbelev (2312 точки)


4
Наистина беше много забавно и ни научи на много неща. Учил съм 5 години икономика в гимназията и 2 години до момента в университета, и мога спокойно да кажа, че научих много повече неща за маркетинга, таргет групи и т.н. от Хакатона, отколкото от гореспоменатите институции. Много по-поучително е да се сблъскаш с такъв проблем и да се опиташ да го разрешиш на място и практически, отколкото да учиш суха теория от учебници :)

от kris4o1993 (3555 точки)


12
Беше баси лудницата :) Аз яко се накефих. Като се има на предвид, че отидох с нагласата - "Да скивам за 10-15 мин за какво става дума и да си ходя" - та свърших - два дена в кодене и ядене на сандвичи :) Btw сандвичите мачкаха - незнам от къде ги бяха набарали ама мн ми харесаха :).
Другото супер яко нещо е, че аз отидох на хакатона - сам - без екип и там за 10 мин успяхме да се намерим с още двама маниака от техническия, които се оказаха ебаси пичовете - хилили сме се яко тия два дена и започнахме нещо, което наистина ме кефи като проект и е мн възможно да си го работя сериозно и след академията.
Таа ако се чудите друг път - дали да ходите или не - Хващайте си шапката и отивайте - яко е!

от nzhul (3415 точки)