Предложения за съботно-неделни семинари


12

Здравейте колеги, 

Днес на семинара по Kendo UI Иво каза, че ще се продължава със съботните семинари и да се чувстваме поканени да даваме идеи и предложения за това на каква тема да бъдат те.

Затова предлагам да си ги отделим в една тема, за да бъде по лесно за трейнърите да ги преглеждат и да преценят към кое има голям интерес и към кое не. 

Ето моите предложения:

- AI and machine learning - такива семинари имаше два, за съжаление винаги в работно време и за съжаление видеото беше с кофти качество. Мисля, че ще има много висок интерес.

- Advanced usage of data structures for improved performance - едно време, Наков споменаваше няколко пъти, че има екип в Телерик, който пише Excell и Word или по-скоро нещо много подобно, и че там се ползват много advanced структури от данни с цел добър performance и scalability. Мисля, че във връзка с предстоящия курс по структури от данни и алгоритми, подобен семинар би бил много актуален, т.е. как тези структури ни помагат да имаме по-добра производителност и т.н.

Засега се сещам само за това, може да добавя по-натам. Ще се радвам да разгледам и Вашите предложения, колеги. 

Благодаря и успех. :)
Отговори12

Мен лично винаги ми се е искало да има един семинар за Game Development с Unity, но трудно ще се намери лектор за това laugh


от kris4o1993 (3555 точки)


0
Освен да дойда аз да го водя :D , само че за соунд дизайна ще трябва да намерите някой друг :)

от TeodorTunev (3061 точки)

0
Много интересни неща излизат в google. Ако имате някакви демо линкове - пускайте : )

от stanev.plamen (1143 точки)5
C++ Fundamentals през лятото подобно на Algo Basics.

от lithical (992 точки)


0
По-скоро нещо свързано с плюсовете на C++ и примери и дема къде и защо трябва да се ползва. Няма смисъл от Fundamentals на още един език... То ако си писал на C# и JavaScript бързо ще се ориентираш в синтаксиса.


0
Има много по-различни неща и изисквания от C#. Работа с паметта и триене на променливи. Хедър и сорс файлове - много по-трудно се пише. Няма много общи неща с JavaScript.

от lithical (992 точки)6

Изключително интересна ми беше темата за KendoUI, от където се появи любопитство и за Icenium, Test Studio и TeamPulse. Освен тези, би ми бил полезен и интересен и един семинар на правна тема свързана с патенти, лицензи, търговско право и пр.


от miroslav.tsakov (1476 точки)


0
Да, имаше еднин семинар на правна тема, водеше го известен юрист. Съжалявам, че не успях тогава да отида.

от ellapt (6303 точки)


18
Аз бих предложил да има семинар за Bootstrap :) Предполагам че ще има и други като мен мразещи дизайна и обичащи кода :) и този семинар ще им е полезен :)

от TeodorTunev (3061 точки)


0
Това е хубава идея. :)

от ivaylo.kenov (30760 точки)


11
За Advanced data structures съм много ЗА, но не знам дали не е още рано за подобна тема.
Aсинхронното програмиране е друга тема на която бих присъствал с огромен интерес.

от dzhenko (3893 точки)


0
Ще бъдат учени в курса по Структури от данни и алгоритми. Допълнително всички Алго академии от минали години.

от ivaylo.kenov (30760 точки)

0
Той е ясен - аз имах предвид по-advanced :)) Алго академиите ще ги прегледам - мерси :)

от dzhenko (3893 точки)


6
Всичките теми които колегите са изброили изглеждат интересни, но с още по - голям интерес бих идвал на някакви теми подобни на Алго академията ако е възможно. Някакви по - интересни алгоритми, структури от данни и подобни неща, мисля, че ще бъдат много полезни, макар, че ще имаме курс по структури от данни, но колкото повече можем да научим толкова по - добре.

от mbelev (2312 точки)


0
Тях ги има в Алго академията. Голяма част ще се учат и в DSA курса.

от ivaylo.kenov (30760 точки)


6
Аз предпочитам да учим алгоритми, колкото се може повече как се ползват, как да превърнем псевдо код в реален, най-бързо и оптимално, с какви структури от данни се ползва най-често даден алгоритъм, такива работи.

от Plamen_Petkov (1255 точки)


3
Нещо свързано с процесорни инструкции. Ниските нива. Лично ми е интересно да навържа пътя, през който се минава. От това, което пишем до това как процесора изпълнява нашето приложение.
Интересно ми беше това, което каза Ники на тази лекция 2:55:50 до към 3:07:43
https://www.youtube.com/watch?v=Kw8zOfqshCI#t=10550

от Radvach (357 точки)


5
JQuery plugins използвайки Widget Factory API

от lithical (992 точки)


0
Браво за предложението, полезно и смислено.9
Тъй като започнахте поредицата семинари с KendoUI, ще се радвам да направите overview и на други такива големи MVC frameworks. На пример като Backbone, Ember, Knockout... и тн. Не предлагам Angular, въпреки че за сега ми е фаворит, защото срещата от Училищната академия беше достатъчно обширна и съдържателна.
Според мен лекциите щом ще са по-advanced, ще е добре да са такива, че хората, които все още не им се е навързала цялата картинка, да могат да се накефят и зарибят още повече.
Като цяло нещо по-практическо би било много по-полезно. Идеята за Bootstrap ми хареса много, а защо не и по едно кратко въведение в теми, за които тази година няма да има курс? На пример SEO, рязане на сайтове, responsive design и тн.
Поздрави, Веско.