[JS Application] Работа с Google APIs


3

Здравейте,

Нека, който си е поиграл с това АПИ да сподели своите имплементации тук.

Към момента аз успях да направя първата задача, която просто сменя между различни градове. Известно време се чудих как точно да го направя и реших, че искам по име на град да ми показва този град на картата. Потърсих дали е възможно и намерих Geocoder услугата, която може да ти даде координати по даден адрес.

КОД || ДЕМО

Естествено услугата се оказа, че работи асинхронно и трябваше да използвам обещания, за да си взема резултата и да мога да си визуализирам картата. Така структурирана задачата лесно може да се допълни с поле за вход на данни, откъде да се добавят нови градове, които да се показват на картата. Все още не съм измислил откъде да взема информация за всеки град. Ако някой знае такава услуга, да сподели ;).
Отговори2

Привет,

И аз си поиграх малко вчера, впечатлен от презентацията на Дончо :) Като цяло имам 2 функционалности:

  • Намиране на маршрут от точка до точка, като може да се добавят и междинни(до 8, лимит от Google). Като има и autocomplete за places. След избор показва детайлни инструкции, както е и в google maps
  • Намиране на обекти около текущата ни позиция. Не работи точно текущата при свързване с кабел(поне така е вкъщи), но пък може да си изберем нова точка. След избор на типа на обектите(сложил съм всички възможни от Вид 1, има няколко) показва тези в определен радиус. Като маркерите са с кустомизирани икони и след натискане на някой от тях показва информация за обекта, включително и рейтинг, ако има въведен във форма на звезди :) Показва и топ 5 обекти по рейтинг, но не винаги има такъв.

Картинките ми не се показват винаги готино, ще трябва да го доработя, също така искам да добавя бутон "Take me there" като ще показва маршрут от текущата позиция до обекта и в Top 5 да добавя изображение + рейтинга пак с форма на звезди :) 

Имам и малко css issues, но ще ги оправя. Ще ми се и responsive design да направя, като за сега използвам bootstrap, но само за менюто работи :)

Ползвал съм Require, JQuery, Kendo, Underscore и някои други :)

Дано ви хареса!

Demo GitHub


от penjurov (1466 точки)


0
Супер е! Доста си се постарал. Ще разгледам и аз тези Places да видя дали ще ми свършат работа и на мен за градовете ;)

от lostm1nd (846 точки)