[JS Applications] Twitter API домашно.


6

Някой да е открил начин да се направи това?

Според техния сайт https://dev.twitter.com/docs/api/1.1/get/statuses/user_timeline

"User timelines belonging to protected users may only be requested when the authenticated user either "owns" the timeline or is an approved follower of the owner."

Ако пробвам това:

https://api.twitter.com/1.1/statuses/user_timeline.json?screen_name=Telerik

Получавам това:
{"errors":[{"message":"Bad Authentication data","code":215}]}

Трябва да се направи account на Tweeter, след което да се направи Tweeter App. Този аpp ще ви даде ключ, с който ще можете да ползвате API-to. След което трябва да научите какво е oAuth и как се използва. Ако стигнете до тук, ще разберете, че можете да работите само с потребители, които следите :) и с вашия Тweeter.

Tweeter са си сменили API-то и тази задача мисля, че не може вече да бъде изпълнена и Tweeter API трябва да бъде променено с друго API :)

Предложение: http://openweathermap.org/API
Отговори0

Аз също получих тази грешка. Променили са начина на достъпване, би трябвало пак да може. Сега и аз чета и до тук разбрах, че трябва да плозваме  OAuth.

Така определено се усложнява задачата :) 

https://dev.twitter.com/docs/auth/oauth

 
3
Очевидно задачата е от миналата академия и никой не си е направил труда да провери, че от миналото лято апито на туитър е станало не толкова публично... Сега иска сървърна ауторизация, което значи, че трябва да пишеш node сървър и т.н. Аз лично намерих някакъв workaround и го ползвай него, но често казано при проверката на домашни, точно тази ще я игнорирам.

от dani_ddd (346 точки)


1
Има някакъв workaround в нет-а
http://codepen.io/jasonmayes/pen/Ioype0
Това е HTML parser.

от lithical (992 точки)

0
да, усетих, няма нищо общо с REST API, явно трябва да се напише съвър-а, видях че има някакви готови npm packages за ползване, не съм ги тест-вал още, ако на някой му се занимава да ги разцъка да види как се правят нещата :) https://www.npmjs.org/package/node-twitter-api, https://www.npmjs.org/package/twitter
3

И аз мисля че е станало точно това - че задачата е била от миналогодишната академия.
Предлагам 1 просто решение - да направим същата задача, ама с Facebook или някакъв друг подобен сайт. Важното е да упражним някакво умение и познание, а не това кой точно сайт човъркаме. Аз лично смятам да опитам да направя точно това.


от lokiko91 (790 точки)


9

Здравейте,

един workaround, който улеснява и целта му е да избегне позлването на новото API на Twitter (версия 1.1) от Jason Mayes (споменат по-горе).

Това е GitHub Repository-то на кода: https://github.com/jasonmayes/Twitter-Post-Fetcher

Накратко стъпките:

 1. Създавате си Widget в Twitter: https://twitter.com/settings/widgets -> Create new -> Create widget
 2. Вземате widged-id от генерирания HTML по-долу или от адреса
 3. Реферирате twitterFetcher.js във вашият html файл и след това в едно IIFE примерно, използвате по следният начин:
    twitterFetcher.fetch(widgetId, tweetsContainerId, numberOfTweetsToTake,
                         useLinks, showProfilePicture, showDateOnPosted);
 
    twitterFetcher.fetch('345690956013633536', 'twitter-container', 100,
                         true, true, true);
 
* twitterFetcher е глобален обект
* tweetsContainerId e HTML елемента, в който ще се генерира HTML-a
* Можете да използвате готов CSS: http://goo.gl/hKg0n5
* Стартирате на сървър (Visual Studio, NodeJS, WebStorm)

от martin.nikolov (4535 точки)


0
Това е от сайта му: "Allows you to get your tweets displaying on your website using JavaScript, without using new Twitter 1.1 API" или без използването на Twitter API, което задачата изисква ;)

от lithical (992 точки)

0
Добре де, никой не те кара да работиш с новото API, тоя код горе използва старото API. И преди да пишеш нещо, вземи прочети, не минавай само между редовете.
"With that out of the way, I hope you enjoy this component, and that it makes your life a bit easier." - Защо да си усложняваме живота със "супер API-то на Twitter", като има един човек, който е създал това да направи работата ни по-лесна? И с каква злоба праскаш тези минуси? Рейтинг ли гониш?

от martin.nikolov (4535 точки)0

Има начин да се заобиколи OAuth. Всичти тези библиотеки използват Web Intents. Тоест вграждате tweets като widget. Това на практика си е iframe мисля. Могат да се правят чрез класове inline или през twttr.widgets.createTimeline и се задават опциите като JSON. Може да пишете направо inline в HTML ,но на мен не ми изглежда добре. Даден е следния пример, но първо трябва да я добавите от //platform.twitter.com/widgets.js:

twttr.widgets.createTimeline(
 '123456',
 document.getElementById('timeline'),
 {
  width: '450',
  height: '700',
  related: 'benward,endform,brianellin'
 }).then(function (el) {
  console.log("Embedded a timeline.")
 });

. Вижте този линк https://dev.twitter.com/docs/tfw това е единия начин. До колкото разбирам библиотеката прави

https://twitter.com/intent/user?screen_name=NASA

с promise и след това прави iframe. 

Другият начин който се сещам е чрез OEmbed. При него невидях как се взема timeline, а само един tweet който е JSON. Например с GET

https://api.twitter.com/1/statuses/oembed.json?id=99530515043983360

 


от blastology (62 точки)


8

Предоставям ви един сървър написан на NodeJS , който ще улесни работата ви с Twitter API , но все пак трябва да се регистрирате като https://dev.twitter.com/ и да използвате ключовете предоставени от тях . 

Github link

След като свалите сървъра отивате в папката Twitter-NodeJSServer , зареждате конзолата в тази директория и е необходимо да изпълните "npm install" за да може да се свалят библиотеките на които депендва сервера . След това отновото в козолата пишете "node index.js" и вече сървъра е стартиран , като работи на порт 3000.

Сървъра предоставя възможност за POST заявка към линк http://localhost:3000/tweets , като въпросният линк връща туитовете на човека във JSON формат ( за да ги получите като обект трябва да парснете от JSON получените данни ( JSON.parse(данните); ). 

За да работи апи-то и сървърът да приеме вашата заявка на горе посочения линк вие трябва да изпратите следните данни 

{
 "consumerKey": "<вашият consumerKey>",
"consumerSecret": "<вашият consumerSecret>"",
"accessToken": "<вашият accessToken>"",
 "accessTokenSecret": "<вашият accessTokenSecret>"",
"username" : "<Username на потребитяля чийто постове взимате>",
"count" : "<броят постове които искате да вземете>"
}

 


от TeodorTunev (3061 точки)


0
Здравей, колега. Първо благодаря ти за сървъра. Имаш ли някаква идея защо ми дава "Bad Authentication data" въпреки, че съм направил всичко уж както трябва?

от a.dimitrov (1047 точки)

0
Най вероятно си объркал някой от ключовете за да ти ги дава нещата така , провери между кавичките дали нямаш някое разтояните , това което съм дал <> тези съмволи ги няма - Пример "consumerKey": "jaskld34312asjklasd1248". Аз съм го тествал през различен проект със UI който праща към сервера и работи , ако искаш качи някакъв код със заявката която пращаш за да видя за някаква грешка

от TeodorTunev (3061 точки)2

Аз си поиграх с "библиотеката" на Jasson Mayes. Даже очовечих част от кода зада разбера какво точно прави. За съжаление не можеш просто да си избереш човек по ник-а му в twitter, а трябва да се правят малко магии с widget-ите. Но като за демо става.

Ей го на и кода


от JulianG (5316 точки)


0
То това пак прави intent.

от blastology (62 точки)