jQuery и генериране на promisе-и на изпита


1
Здравейте,
гледах отново видеата за promises и искам да попитам - ако на изпита има използване на promise-и, може ли да се използва генерирането им през jQuery или трябва да е Q като на презентацията. А самият promise на jQuery може да се види тук -> http://api.jquery.com/promise/Отговори0
Целта е да работи добре, а не да работи с определена библиотека (освен ако последната не е дадена в условието на самия изпит, но ме съмнява).
Няма забранени неща. Ползваш каквото искаш и каквото разбираш най-добре. Ако не е ясно за хората дето ще четат кода ти - просто слагай коментари.
http://complexitymaze.com/2014/03/03/javascript-promises-a-comparison-of-libraries/ Тук са споменати няколко (повечко) библиотеки с промиси и е направено сравнение между тях.

от lokiko91 (790 точки)


0
Точно по този въпрос си мисля и аз - проверяващите. Защото ако някой е гледал, че са на Q, и после погледне кода ако е peer review и там няма Q, може да резне от точките, че не са имплементирани promise-и, а всъщност да ги има и да си работят.

от victor.velchev (1225 точки)

0
Просто сложи коментари. Те именно за това съществуват.

от lokiko91 (790 точки)


1

Не знам дали ще го има като условие, но на мен лично ми е по-лесно просто да подам success и error функции. Не ми пречи да работя с Q (или други библиотеки), просто не виждам нуждата, и двата начина са ми еднакво разбираеми. Може би в по-голям проект бих видял разлика, но към момента не виждам ...


от dimo.petrof (2887 точки)


0
Да така е. Колегата горе е пуснал хубав линк, относно как влияе promise-а от различните библиотеки на проекта - размер, скорост, екстри. Има и по-добри от jQuery специално за promise-и, но зависи какво точно ти трябва като функционалност, скорост и размер.

от victor.velchev (1225 точки)


0
И в тази връзка дали е по-добре да използваме вече направените, така или иначе, за домашното със студентите getJSON и getJSON или да ползваме $.getJson и $.post? Предимството на това да използваме нашите си неща е, че може да си задаваме каквито искаме ние promises - Q, rsvp и да ползваме само $.ajax от JQuery(примерно) .
Поздрави

от penjurov (1466 точки)


0
$.getJson и $.post ползват $.ajax, така че не виждам проблем да се ползват request-ерите от домашните. http://api.jquery.com/jquery.post/ This is a shorthand Ajax function, which is equivalent to: $.ajax({...});


0
Да и аз мисля да си ползвам направените request-eри :) Зная, че си работят добре и явно се виждат promise-ите :) Мерси!

от penjurov (1466 точки)