UI за изпит JS Applications


1
Здравейте колеги,
Най-вероятно на изпита ще ни се наложи да правим някакъв UI и ми е интересно дали бих могъл да ползвам Kendo UI за целта. Предполагам няма да е проблем да сложа kendo js и css файловете в архива за предаване, така че всичко да се визуализира правилно за проверяващите. Изглеждат адски добре, лесно се работи с тях, а и имам няколко template-a :)
Все пак какво Ви е мнението, ако се види подобен проект? Не бих искал да бъда "резнат" за използване на "неподходящи технологии".
Поздрави!Отговори0
Миналата година не ни разрешаваха да използваме Kendo на този изпит.

от plamen.yovchev (3283 точки)


0
Благодаря за отговора! Аз съм писал и на академията, надявам се да отговорят, че мислех да си правя някакви полуготови странички за ползване на изпита :D Ако не разрешават ще трябва да ги правя, но без Kendo

от penjurov (1466 точки)

0
А какво e можело да се ползва?

от lithical (992 точки)0

Аз бих използввал AngularJS, но може и той да не е разрешен. SammyJS + Template Engine (или с на Sammy Template engine-а) ще е разрешен обаче и в такъв случай не виждам причина AngularJS и KendoUI да не са.


от dimo.petrof (2887 точки)


0
Дончо каза в петък, че Angular не е позволен...


0
Sammy ще бъде ли позволен?

от lithical (992 точки)2

Здравей, колега.

За UI аз лично ще ползвам Bootstrap има доста готови темички тук. Ползва се лесно само със закачане на класове за дивове, бутони, инпути и тн. А колкото до Kendo UI не мисля, че задачата ще е толкова брутална, че да има къде да имплементираме контроли. Само за бутони и инпути няма смисъл от Kendo.

Поздрави, Веско.
0
Веско, ако не се лъжа, bootstrap-a е забранен. Питай преди изпита някой от трейнърите, за да не стане гаф :)

от kris4o1993 (3555 точки)

0
Не мисля, защото това не е изпит за UI. На някоя от лекциите някой лектор каза, че UI изобщо не е задължителен, трябвало просто да се направи да прилича на нещо, за да може проверяващия да се ориентира по-лесно... По тази логика ще е доста безсмислено да се забрани Bootstrap. След като UI-a не е задължителен според мен мога да си ползвам каквото си поискам за създаването му.