Взимане на данни от други програми чрез C#


1

Здравейте,

искам да Ви попитам нещо. Имам една идея, която ми се върти от много време в главата, а съм почти сигурен, че може да се направи макар и много трудно, и искам малко да почета по материята, но не знам какво точно да търся и чета. Проблемът е следният. Имам програма, която като пусна в един прозорез прави две колони с данни. Може ли да се напише програма на С#, която да бърка в този прозорец и да взима данните? Подозирам, че отговорът е 'Да', но не знам към какво да се насоча и да чета. За по-лесно представяне и визуализация показвам и самият прозорец:

Ще се радвам ако някой ме насочи към такива статии или гайдове и обяснения за идеята и реализацията й, че ми се иска да успея да направя нещо подобно. Благодарско
Отговори1
Тази тема е по вашия въпрос:
http://stackoverflow.com/questions/10488304/how-to-capture-data-in-a-window
Имам и друга идея - ако информацията от тази програма е подадена от некриптирана сървърна услуга, може да е по-лесно направо да симулирате http-рекуеста и да получавате директно данните, без нуждата от конкретната програма като посредник (точно това беше и последния изпит по JavaScript Applications - щом става с JavaScript ще става и с C#).

от kokomoko (30 точки)


0
Честно да си призная не знам как програмата си взима данните, но знам, че са там и ги попълва в този прозорец. Мерси за линка, ще го прегледам.

от victor.velchev (1225 точки)

0
Пусни един fiddler и ще разбереш какво и от къде точи от нета :)

от saykor (8845 точки)