Въпроси свързани с проверката на изпитите по JS Apps


14

Здравейте, колеги,

Проверката на изпитите вече е пусната и ми се стори, че ще е добра идея да имаме темичка, в която всеки да задава въпросите, които има свързани с проверката. Доколкото видях все още няма подобна тема. 

Също така, преглеждай темата, която е за споделяне на впечатления от изпита, забелязах, че има 2 често срещани проблема. При първия, който се среща при няколко човека, включително и при мен, за да работи приложението, след log-in трябва да се рефрешне страницата с ctrl + F5 и заявките започват да работят правилно. Затова бих желала да ви помоля, ако се натъкнете на подобен изпит, да пробвате първо да рефрешнете страницата и ако и тогава приложението продължава да гърми да отбележете, че функционалността не е имплементирана.

Другият проблем, е че някои колеги са писали в папката public, която се намира в crowd-share-rest-api. Ако сте попаднали на подобен изпит и не виждате кода, задължително проверете и тази папка. 

Ами, май това е всички. Лека вечер и успешна проверка :)
Отговори0

Ааамии и аз ще се присъединя към молбата за рефреша. Знам, че си е моя грешка това, но ще се радвам ако ударите по един Refresh след като се логнете. Явно съм пропуснал да присвоя sessionKey на правилното място. Иначе като изключим това всичко друго горе долу работи при мен.

Хайде приятна проверка на всички. Този път въпросите са доста адекватни. Аз лично очаквах повечко въпроси, но май и така е добре. Мисля, че всичко се покрива кажи речи.


от nzhul (3415 точки)


0
на каква грешка се дължи това с рефрешването и при мен е така но не разбрах защо

от d.brezoev (212 точки)


17

Нека всички да бъдем по-позитивни в оценките се. И без това резултатите от изпита са сравнително слаби и ако се колебаете между 2 оценки или нещо "почти" работи или е донякъде написано го оценете положително(явно човека е положил усилия и се е постарал).
Всеки от нас е направил някакви грешки и има въпроси, които сам за себе си се колебае как би се оценил. 


Нека поне един другиго да не се порязваме, че за някои от нас това меже да е разликата между взет и невзет.

yes БЪДЕТЕ ПОЗИТИВНИ!


от RANOPILE (1038 точки)


2

Аз ще добавя 2 неща:

-Низходящ и възходящ ред на сортиранията може да са от 1 и същ бутон без да е нужно да се избира някъде като опция. Просто се редуват при всеки клик;

-Вече в 3-ти изпит забелязвам, че правилно се подава сортирането на underscore, но когато е по title, не знам защо, не връща колекцията правилно в азбучен ред... И на 3-те писах, че има сортиране.


от valentin_lozev (1012 точки)


0
Сортирането по title ако е подадено чрез име на property ще направи някакво странно сортиране по азбучен ред, което май първо взима главните букви и т.н. И при мен е така, но така и не разбрах защо.

от NasC0 (489 точки)


8
Явно само на мен ми се падат ужасяващи задачи от изпитите... От 3 проверени досега само една изобщо прави някаква заявка до сървъра, и то ... неправилна. Другите две изобщо не работят. Едната е с някакъв код от домашно, което не успях да идентифицирам - някакви items и store имаше вътре, които нямаха нищо общо със задачата. Другото имаше туй-онуй подпъхнато от стари домашни, но в енджина на samy-то нямаше никакви указания какво да се прави при отиване на тази или онази страница - просто дефинирани едни функции без тяло.
Налага ми се да отварям всички файлове и да си въобразявам ако някой би извикал методите за get и post дали те биха стигнали до сървъра и биха работили. Налага ми се да пиша немалко код само и само да тествам някое парче или заявка дето е предадено, само и само да изкарам на човека някоя точка.
Така че и аз се присъединявам към призива "Нека бъдем малко по-позитивни". Явно излагацията е голяма и масова (и себе си включвам в тая бройка), но да положим малко усилия и да оценим и малкото, което хората са направили на изпита. Защото много е лесно да се каже "не е имплементирана GET функционалността" само защото примерно бутона не вика правилния метод или не подава съвсем коректно данните от UI-то, а всъщност самия метод е написан правилно и прави правилна заявка.
Виждам някакви съвсем безумни грешки - неправилен път към дадена библиотека, малка синтактична грешка която не позволява работеща част от кода да се изпълни ... неща които явно са породени от бързане и притеснение. Така че ... оценяавнето тоя път ще е доста дълго, досадно и гадно.

от JulianG (5316 точки)


5

Здравейте колеги.

Аз вече проверих 10 изпита и нещата са 50 на 50. Има и доста пълни изпити, а има и доста с почти никаква функционалност. Все пак имайки впредвид, че преглеждах целия код на всеки отделен изпит и тествах доста упорито, ми отне около 5 часа да го направя. 

В процеса на проверка по доста от въпросите е трудно да се отговори, затова преглеждах кода. На места със едни 5 минути дебъгване нещата много лесно тръгват. Това за мен си е ОК. В крайна сметка вие проверявате, но бъдете обективни и го правете коректно, нали искате същото отношение и към вас.

П.С.:Забелязах също, в 2 от 10 изпита, че е ползвана една и съща основа от домашното на един колега, постнато от форума, защото и аз я използвах. Това си е нож с две остриета, защото получаваш някаква голяма част код наготово, но ако ти отнеме 2 часа да се ориентираш в нея, за да можеш да разшириш функционалността и да трябва да я модифицираш за да стане каквото мислиш, не знам колко си спечелил от цялата работа. 

Успех на всички с проверяването и оценяването. Надявам се да не ни орежат много и да можем да продължим.

А като споменахте за излагация се сетих за една фраза от един скорошен филм:

"We make mistakes. Sometimes, out of those mistakes come the most amazing things...You gotta have faith, Prime, in who we can be!"
1
Аз, лично, ще дебъгвам и ще проверявам отделните заявки, имайки се предвид, че на мен всичко ми работи след като се сложи sha1, като изключим 1, 2 малки грешки, които поради очевидни причини не съм забелязал и нямаше как да дебъгна на изпита... :)8
Ъм... доста се озадачих от критериите за оценка - ако бях направила само ui + тестове щях да взема повече точки, отколкото сега, когато имам почти всичко, но незавършен ui.
Въпросите са много малко и смятам, че оценките няма да бъдат коректни този път.

от Galya (786 точки)


0
И аз съм на това мнение!

от ktsarnakliyski (1115 точки)

0
Подкрепям и аз!

от SStoyanov1 (1324 точки)3
Аз ще се включа с едно допълнение, понеже на изпита ни беше казано да не забравим да си изтрием node_modules папката, преди да изпратим решението, а във видеото на Дончо не е споменато, че преди да стартираме сървъра трябва да изпълним команда npm install. Не че не го пиши в условието на изпита, а и ни е споменавано на лекции много пъти, но все пак.

от triplexsa (60 точки)


0
Точно и аз мислех да пиша по същия въпрос, то по-добре да не бяхме качвали server изобщо ами само client side. Сега някой спокойно може да се обърка, ако не е чул за триенето на модулите...

от Tsigularov (150 точки)


0
И аз ще се включа с призив наистина да се проверява кода внимателно, защото аз също имам написани повечето функционалности, но не работят коректно.
Като гледам критериите за оценка и мисля, че ще има доста нисък среден резултат.
Но аз съм доволен за тази слаба подготовка за изпита научих доста неща на самия изпит, а щом се учим дори и слаб резултат пак е добре.
Също така и папка public моя код също е там и работи частично.

от achoraev (467 точки)


8
Също да добавя, че е добре да ресвате localStorage-a и да ползвате "Изпразване на кеша и твърдо презареждане" преди всяка нова проверка. Получават се кофти заявки ако имаш user и sessionKey от предишния проверен изпит със същите key стойности.0
Или тестване в private режим на браузъра :)

от easlavov (4118 точки)

0
Има въпрос какво става като си login-нат, затвориш браузъра и го отвориш. При private режим винаги ще трябва да се login-ваш наново :)