Питанка: F#(онлайн курс) и работа в Лондон


2
Здравейте колеги,
Мисля да си търся работа в Лондон и се загледах, че най-добре платените позиции са за програмисти със C# и основно F# във финансовия сектор. Потърсих в Google за безплатни онлайн курсове (било то в youtube или coursera), но не намерих нищо добро. Намерих 1 курс който за съжаление струваше 1500 паунда.
Някой малко по-наясно може ли да препоръча курс? Има ли хора с опит с този език или такава работа, които да разкажат повече? За какво по-специално се използва този език?
Благодаря предварително на колегите :)Отговори1

Здравей, колега. Много ме съмнява чак толкова да наблягат специално на F#, но щом казваш се доверявам на сляпо и ще ти дам няколко съвета относно курсовете. Не за всеки език или технология има някакви курсове, да не говориме, че ако има не е задължително да са безплатни. За това е добре, когато ще започваш да изучаваш дадена технология или език първо да си потърсиш някакви книжки. Точно за F# мога да ти дам два линка, от където можеш да намериш достатъчно материал да се запознаеш с основите и от там на там, след като вече имаш опит с други технологии от Академията лесно ще можеш да си направиш аналогия. Тук има доста полезни, бързи за четене, безплатни книжки (включително една зa F#), а тук има доста други. 

- Поздрави, Веско.
0
http://www.technojobs.co.uk/job.phtml/1678274 http://www.technojobs.co.uk/job.phtml/1684394 Ето тук гледам и най-високо платените са за C# и на някои пише, че те обучават на F#. Разгледай сайта, може да ти е интересно какви са изискванията.
Иначе гледам, че заплатаите са около 25-35-40 000 паунда на година. А във финансовия сектор с F# са 2 пъти повече.

от FractaL (309 точки)


1
Добре е финансовият сектор да ти е интересен, ако решиш да се занимаваш с това.

от yana_yankova (107 точки)


3

http://pluralsight.com/ e 29$ на месец. Има 2-3 курса за F# + стотици други.


от d.madjarov (6820 точки)


0
Благодаря ви, колеги! Ще си изтегля няколко книжки и ще почна да чета на таблета :)
А някой занимавал ли се е с такъв тип работа? Да сподели малко опит.
Финансовия сектор не мога да кажа, че ми е супер интересен, но знам, че има математика доста, а аз търся работа в която да има много математика

от FractaL (309 точки)


0
В Лондон във финансовия сектор ще те експлоатират максимално като програмист, защото има маса индийци, които подбиват цената и на имигранти дават малко спрямо заплатата, която биха дали на англичани. Работата ще е много, изискванията високи и ще ти казват, че си винаги заменим. Така, че като отидеш там се бори за висока заплата, ще ти трябва. Разстоянията големи, цените не малки, работата ще е бол като те вземат.
Замалко да забравя, наемите са убийствени и ще трябва да живееш извън Лондон, ако заплатата ти като програмист не е доста висока.

от victor.velchev (1225 точки)

0
Благодаря за коментара :) Първата част ми беше особено полезна.
За наемите мога да кажа от опит, че не са толкова тежки. Сестра ми живее на Kings Cross. Докато се квалифицира заплатата й не е особено висока за момента. Дори с най-ниските заплати като програмист - 20к-30к на година пак ще се оправя в Лондон финансово :)
Това за експлоатацията наистина е притеснително и ще послушам съвета ти да си искам висока заплата. Така или иначе търсенето на такива кадри е доста сериозно, защото ми писаха по linkedIn вече някакви HR фирми.

от FractaL (309 точки)