Търся ентусиасти за завършване на интересен проект (с учебна цел)


8
Здравейте,
За тези, които не ме познават, казвам се Венелин и работя в Телерик катo Front-End Developer.
Сега по същество, преди време започнах работа по интересен проект но така и не ми остана време да го завърша. Става въпрос за уеб REST приложение което се базира на следните технологии
- jQuery и Knokout.js (тоест имаме MVVM архитектура) - WCF Services - нерелационна база данни (MongoDB) - layout framework: Twitter Bootstrap
Текущия му статус е, че има цялостна документация, заедно с UML диаграмите, наченки на имплементация, базов сетъп, тоест нахвърляни са основните класове файлове и тн, няколко сървиса са написани и консумнати на клиента, базата е сетъпната.
Ако някой се интересува от гореспоменатите технологии нека пише. Както се казва в заглавието това е с учебна цел и за фън, освен знания друго няма да се спечели ;)
Поздрави!Отговори0
Здравей,
Изглежда интересно... можеш ли да оставиш линк към документацията? ( предполагам го хостваш в Гитхъб ) В момента съм се захванал с два проекта и един курс по Linux, но ще се опитам да намеря време. Планирах да се запозная и да дълбая в MongoDB през следващия месец. Щом ще има знания и фън - това е достатъчна печалба за мен! :)

от amon.ra (521 точки)


0
Не е качена, тъй като е на френски хаха (единствено UML диаграмите са на английски...) и няма да е много полезна без да я преведа и обясня. А и не искам да я споделям преди да съм сигурен, че има сериозни хора, на които им се занимава ;)
Иначе не е голяма философия, не се притеснявайте ако не познавате добре или въобще някоя от технологиите, за целите на проекта нещата се учат буквално за часове, пък и ще обясня кое как да се направи.

от venelinpetrov (1221 точки)


0
Добре, изпратих ти рикуест във FB и ще поддържаме връзка. :) Междувременно, докато чакаме още хора, ще прегледам материали за WCF Services и Knokout.js .

от amon.ra (521 точки)

0
Ето малко за WCF:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/orm-9780596520281-01-14.aspx
http://www.codeproject.com/Articles/105273/Create-RESTful-WCF-Service-API-Step-By-Step-Guide
http://www.codeproject.com/Articles/571813/A-Beginners-Tutorial-on-Creating-WCF-REST-Services
http://www.codeproject.com/Articles/613097/WCF-RESTful-services-and-consuming-them-in-an-HTML
За knokout.js само от техния сайт

от venelinpetrov (1221 точки)0
Kлиентската част може да бъде пренаписана на Angular.js,така че ако някой разучава технологията и иска да види как се прилага в real-liffe app да заповяда ;)

от venelinpetrov (1221 точки)