Какво мислите за TekExperts?


0

Здравейте!
Получих покана за интервю от компанията TekExperts като software support. Това е първото ми IT интервю и всъщност ще отида за да разбера какво е въпреки и да не се чувствам напълно готов за започване на работа в ИТ сферата. До колкото позачетох това е фирма която се занимава с подръжка на HP софтуер.

Ако някой има по подробна Информация за тази фирма, чувал е нещо, бивш служител, има познат на познат който е работил там и има мнение? Добре ли е като за първа работа в ИТ индустрията?

Благодаря!
Поздрави


в Предложения от Цветан Димитров (0 точки)


Отговори4
Замисли се за следния въпрос: Ако ти си шеф на ИТ компания за разработка на сайтове, десктоп или мобилни приложения ( които са повечето в БГ ) и при теб дойде някой дето е бил support на HP software. Какъв опит той има в областта на това което на теб ти трябва? Ще го вземеш ли на работа на база опит?
HP до колкото знам са силно спефицирани за HP и почти никъде другаде.

от saykor (8845 точки)


0
Не е вярно това. HP правят всичко от А-Я - включително и писане на код. Не говоря, разбира се за съпорта, говоря за различните проекти, които имат. Всичко от проект до проект е различно. HP software засега няма, HP поддържат Microsoft.

от cerealBoxx (504 точки)


1
Там няма да се занимаваш с програмиране, само с общи работи. Ако завършиш академията, може да търсиш далеч по- добре платени длъжности.

от samardzhiev (167 точки)


0
Наков беше казал, че кариерата ни може да стартира първоначално не като програмисти или девелъпъри, чудя се дали е старт в ИТ индустрията/тласък или поредната загуба на ресурс.

от Цветан Димитров (0 точки)

0
Нищо не пречи да опиташ. Във повечето фирми има изпитателен срок 1 месец, за да се "подушите" - ако ти хареса, яко, ако - не, дигаш си чукалата и си готов.

от cerealBoxx (504 точки)


0
Ако имаш желание да почнеш работа можеш да отидеш на интервюто и да се пробваш. Обикновено ти оставят време да им задаваш въпроси. Можеш (даже е желателно) да разпиташ малко повече за длъжността, която евентуално ще заемаш. Така ще си отговориш на въпроса това кефи ли ме и искам ли да го работя.
Лично мен не ме влече съпорт. Предполагам пак си зависи от фирмата, но ми звучи повече като секретарка. Най-вероятно ще трябва да разпределяш ticket-ите (но не само това), които получаваш, защото няма как да разбираш от всяко нещо и вероятно ще си има хора за отделните неща.

от tisho (1966 точки)


0
Благодаря за мнението!
Аз също си го представям като секретарка, защото единствената технология която беше посочена беше "Microsoft Office".

от Цветан Димитров (0 точки)

0
Следователно си задай пак въроса дали няма да е "поредната загуба на ресурс". ;)