Курс за начинаещ Джава програмист !


0
Здравейте , мисля да започвам курс за Джава в Софтакад !Аз съм напълно начинаещ и мисля занапред /ако разбира се , науча материята / да се занимавам с това !
Има ли някой на предствава , дали въпросната школа е добра откъм обучение и преподаватели !Доколкото знам хората ,които се занимават с обучението са Хубенов и Киров .

в Други от ivo8686 (0 точки)


Отговори3
По-добре да отделиш 1 година и да изкараш академията (тази тук :) ). Освен ако не държиш толкова много на java-та, която ако си учил c# - ще трябва да научиш само библиотеките и късите различия.

от staccobain (834 точки)


0
Привет , ами аз съм работещ на 27 год. съм и няма как на този етап да изкарам Акадамията , иначе на драго сърце ! Какво ти е мнението за тази школа - курса ще е 3 месеца - дали ще е достатъчен за начинаещ или всичко зависи от мен !

от ivo8686 (0 точки)


1
Ако питаш мен, започни оттук - безплатно и с преподаватели, за които знам, че са добри: https://www.youtube.com/playlist?list=PLlcYRzEHmgNkgi2K-_lW9wZMpNo_nUKkO
Ако решиш, винаги можеш да минеш и на платено образование в Софтуни-то - има повече резон, поне ти дават тапия, която се признава.
Освен това ще можеш да минаваш нещата с твоя си темп.

от cerealBoxx (504 точки)


0
Добре , а не е ли по добре ако попадна на добър преподавател да ми се преподава реално , тоест да посещавам курс , защото еднО е сам да го гледаш , друго е някой да ти го синтезира .Карал съм др.курс и знам колко е важен учителят и как той те нахъсва и те кара да учиш и така ти преподава че винаги си спомняш думите му независимо колко време е минало

от ivo8686 (0 точки)


1

Ето тук има един курс в Софтунито който може да ти помогне.

https://softuni.bg/trainings/coursesinstances/details/1056
2

Здравей, колега. Аз го видях курса и мога да ти кажа, че не е много добра идея. Сега ще ти кажа защо. 

Така като го гледам как започва от Primitives types, variables, минава през Object oriented programming и Generics and data structures и на всичкото отгоре Threads, multi-threaded programming, и като за завършек Design patterns... и това всичкото за 3 месеца.... няма как да стане.

Дори и всеки ден да отделяш по 8 часа, а курса е 8 часа на седмица. Аз не знам някой да е успял да научи толкова материал за ~100 часа общо... за референция тук в академията в момента учим по 8 часа на ден, като няма какво да се лъжем, повечето не смогваме и учим и като се приберем и през почивните дни и въобще когато има някакво време, и този целия материал описан в курса го взимаме за една година.

Сам можеш да си направиш сметките. Не знам каква е целта на тези тримесечни курсове, но дори и наистина да го преподават този материал то ще е много повърхностно.

Близо 800 лева са много пари... не ги давай за нещо, което ще съжаляваш. 

Аз ти предлагам следния вариант, курсовете тук в академията се записват и за всяка лекция има видеата + домашните + демата + презентациите и всичките му материали.  Отделяй си някакво време и си учи от тях, хем ще си караш бавно и сигурно, хем няма да платиш нищо.

Каквото и да решиш, евала за мотивацията!


от scarylabcat (801 точки)


0
Целта на тези тримесечни курсове е да превърнат хора, нямащи си понятие от програмиране, "програмисти", "code monkeys" и да залеят пазара. Цените за заплати падат - фирмите са доволни. Качеството и то спада - ставаме като Индия

от Hachiko (380 точки)

0
Това се говори и за академията на Телерик :)
1

Искам да допълня, че освен този курс ще трябва да запишеш поне още няколко, за да можеш да правиш истински приложения. Този курс дава фундаментални познания по програмиране, но освен него имаш нужда от познания по дадена технология. Най-простия вариант например е да научиш HTML+CSS+JavaScript, като така ще можеш да правиш нещо, което има уеб интерфейс, т.е. ползва се в браузър. Така може да си правиш малки игри и сайтове например. Не е задължително да се занимаваш с уеб технологии, може да избереш например програмиране за Android, където Java и дизайн патерните директно ти влизат в употреба.

Не искам да сравнявам софтакад и телерик, просто да имаш предвид, че ти трябва една малко по-продължителна подготовка от един 3 месечен курс. И наистина, ако искаш да научиш нещата, ще трябва да отделяш поне 6 часа на ден, през които да си пишеш всички домашни. Като станат по-сложни домашните, може да отнеме и цял ден. Само така се научава ;)


от neutrino (3376 точки)


3
Карал съм този курс в същата академия, всичко зависи от личната ти мотивация
Курса е супер, преподавателите обясняват много добре, немога да кажа, че отстъпва на телрик академията. Вярно бях писал някой и друг ред код, но не колкото тук в академията. Знаех горе долу процедурно програмиране и имах само бегла представа от ООП. И аз като теб работя, курса е вечер и събота 2 пъти седмично, не те заливат с домашни и проекти - тук е повече от необходимито и трябва да решиш кое да пренебрегнеш.
Ще научиш синтаксиса на Java, структури от данни, ООП, малко многонишково програмиране, ексепшъни, графични библиотеки на JAVA, няма да станеш хард кор от там обаче, но ще получиш една не лоша основа.
като цяло, ако си решил да навлизаш в тази сфера и имаш средства разбира се, мини курсовете им Java, ORM и Java EE, бързам да те предупредя че дори и с тези знания трудно ще започнеш работа. После е желателно да научиш и SQL, HTML, CSS, и JavaScript - така вече имаш нелоши шансове.

Тук в академията има други предимства - сравнително сложни алгоритми, други технологии, все пак технологиите са само половината, без да знаеш алгоритми няма да се справяш добре

от bgotov (1559 точки)


0
Едно +че за споделения опит с тоя курс и един въпрос: колко пъти ти се е налагало да ползваш алгоритми за уеб сайтове?

от saykor (8845 точки)

0
като цяло струва ми се, не се ползват, но немога да дам миродавно мнение защото все още не съм направил нито един сайт а, все пак колегата питаше за Java. Защо му е да знае html и js тогава? Ами вече почти няма птиложени което да няма и някаква web част, вземи за пример дори и един wifi рутер. Още един аргумент в полза на алгоритмите е, че всичко лека по лека почва да се мигрира към браузър дори и десктоп приложенията и игри и комуникации.
и това което трябва да плаши всички е не технологии, алгоритми и езици за пограмиране, а четенето на чужд код и спагети кода и който каквото и да ми говори не вярвам че ще видя фирма в която тези неща ги няма

от bgotov (1559 точки)0

Така като го гледам как започва от Primitives types, variables, минава през Object oriented programming и Generics and data structures и на всичкото отгоре Threads, multi-threaded programming, и като за завършек Design patterns... и това всичкото за 3 месеца.... няма как да стане.

Според мен този курс е подходящ за хора, които знаят добре поне един език за програмиране. Абсурдно е да се научат всички тези неща за 3 месеца. Само за Design Patterns и алгоритмите ще ти трябва толкова, а ООП-то е съвсем друга също много обемна материя. 

 Моя съвет - ако държиш на Java, вземи книгата на Наков за Java. Идентична е с тази за C# и донякъде следва прогрмата на академията. Набляга се на основни неща и е подходяща за абсолютно начинаещи. Ако изрешиш всички задачи от книгата, и тогава се запишеш на курса ще хванеш нещата.


от ivan.mihov1 (4988 точки)


1

Джава е добре.Търси се доста, върви почти навсякъде.Ся за три месеца целият тоя материал, дето е зададен като програма, е абсурд да бъде научен, но все пак е някава основа.Хванеш ли основата, оттам нататък ще можеш да почнеш и сам да се учиш.На повечето хора им е доста по-лесно някой да им го синтезира, смели и предаде в човешки вид, така че ако имаш финансовата възможност, давай, не се чуди.
0
Благодаря момчета за отговорите , просто това е курсът и навсякаде горед долу е такава програмата , дори има курсове за 2 месеца .А относно академията на Телерик , доколкото знам там трябва да съм по цял ден , а пък аз съм работещ и май не е за мен този вариат, в противен случай винаги щях там да се запиша ако бъда класиран , но няма да мога да съм там по цял ден както се изисква .А относно цената , до висока е , просто искам мнение , защото за пръв път се докосвам до тази материя и искам да се ориентирам там където се търсят кадри , или казано по друг наичин да съм пазарно ориентиран .Завършил съм УНСС , пък виждам като цяло какво се търси , и какво се предлага на пазара и затова имам желание да се захвана с тази материя , може би не е това начинът със започването на някакви курсчета , но няма време за др.висше и т.н , сменил съм няколко работи и съм на ясно какво е заплащането и че има недостиг на кадри , можеби някой ще кажат че го правя заради парите -може би ? просто искам мнения заслужавали си , имам ли реална възможност да УСВОЯ след 2,3 години тази материя и малко по малко да започна като джуниър , въпреки че много хора са ми казали че почти не се търсят такива .

от ivo8686 (0 точки)