Проблем с yеoman под Windows


1
Здравейте, сигурно сте се сблъсквали вече с този проблем. Когато пусна някакъв генератор през yeoman, конкретно генератора за angular, се създават много поддиректории една в друга в основната директория node_modules. Дотолкото аз знам, дължината на име на файл в Windows е ограничено до 256 символа. Когато се влагат тези директории една в друга, имената на файловете стават прекалено дълги и в един момент Windows вече неможе да ги адресира. Това е отвратителен проблем, немога дори да изтрия папката node_modules. Разбрах че това с влагането е било начин да се разрешат зависимостите между отделните модули. Егати подхода. Някой знае ли как мога нормално да използвам yeoman генераторите под Windows. Ако вече е бил задаван този въпрос, се извинявам, не намерих друга тема отворена.

в Web Applications with Node.js от Владислав Валентинов (0 точки)


Отговори2

За триенето аз използвах rimraf , което е npm пакет, който ти позволява да се триея файловете. Други проблеми под Windows, освен триенето на node_modules папката, не съм имал. Работи си доста адекватно като цяло


от mita4itu (1969 точки)


0
Благодаря! Относно другите проблеми, може и да греша. Няколко пъти, като генерирам Angular проект и процеса забиваше. Помислих си че не иска да пише по-навътре в директориите, защото файловата система се е бъгнала.

от Владислав Валентинов (0 точки)


1
Аз имах подобен проблем. Изтрих папка node_modules през файловия мениджър на 7-zip. Когато се трие трябва да се ползва Shift+Del, а не просто изтриване, защото иначе Windows се опитва да сложи файловете в RecycleBin и отново възниква проблема с дългия път.

от anilak (1134 точки)