[JS End-to-End] ExpressJS - Домашно


15
1.Create a web site (with normal design) using Express with private and public parts – CRUD operations over a model by your choice
  • ­At least 6 pages
  • ­Use Express
  • ­Use File upload
  • ­Use Jade
  • ­Use Stylus
  • ­Use Passport module for authentication
  • ­Use good application architecture

Здравейте,

по повод домашното за Node.js - ExpressJS качвам моето, като се надявам и вие да покажете какво сте направили. :)


SOURCE CODE (GitHub)

DOCUMENTATION (GitHub)

Качил съм го в Heroku: http://ratemyx.herokuapp.com/


Накратко за приложението - RateMyX (Very Provocative MEAN Stack Application):

Идеята е, че можете да публикувате снимки в дадени категории и други хора да ги "Like"-ват и коментират, като всичко е анонимно.

Като обикновен потребител:

  • registration + login + profile update (password)
  • създаване "Vote" в дадена категория, който има снимка, която качвате от компютъра и дадете някакво описание
  • разглеждане на всички "Votes" по категории
  • разглеждане на всички "Votes", които сте качили
  • можете да "Like"-вате и да коментирате снимки
  • опция за избиране на случайна снимка от базата
  • можете да виждате Hall of Fame - Top 4 по Likes

Като администратор:

  • разглеждане на всички регистрирани потребители
  • разглеждане + създаване + изтрива на категория
  • изтриване на снимки

Използвал съм:

  • AngularJS + Bootstrap за клиента
  • Еxpress + Jade + Passport за сървъра
  • Telerik Backend Services - за съхраняване на снимките, качени от потребителите
  • MongoLab - за съхранение на данните на приложението

Поради голямата свобода и неограничение за снимки, надявам се да не се качват простотии. :)

*П.С. За дамите мога да направя една категория ex-boyfriends :D

Ще съм благодарен за мнения и критики :D

Поздрави!

EDIT: Добавих и кеширане на "Votes" за 60 минути, като се прекешира при създаване на нов или триене на Vote. Използвам съм apicache, която е супер лесна за употреба, просто няма смисъл да обяснявам. :>




Отговори



0
Ще съм благодарен, ако някой ми каже поради каква причина когато съм в страница различна от Home и рефрешна ме пренасочва към Home..?

от martin.nikolov (4535 точки)


1
Много добре направен app (и много идиотски бизнес проблем). Фрасни му едни реклами, сложи му един дизайн, разпространи го малко, напиши един бот да вземе мацки от някъде, правиш му мобилен клиент и си в играта. :D

от ivaylo.kenov (30760 точки)


0
haha, то точно идеята беше да е идиотски, то ако му сложа реклами и още нещо ще стане пълна порнография :D

от martin.nikolov (4535 точки)


0
Заради if (identity.isAuthenticated()) { $location.path('/'); } в LoginController.js ;)

от svetlai (1438 точки)


0
aa мерси много, оправи се! :)

от martin.nikolov (4535 точки)


0
Едно нещо забелязах - когато опитам да се регистрирам и данните са невалидни, формата се валидира и полетата са червени, но когато натисна submit бутона, нищо не се случава. Би било добре да ми показва съобщение, че се опитвам да се регистрирам с невалидни данни. Когато го отворих си помислих, че е някакъв поп-ъп в първия момент :D Иначе е добре направено сайтчето.

от ADimanova (548 точки)


0
@addi, дано съм те разбрал правилно, клиента в момента е така направен, че ако формата е празна или невалидна (червени полета), въобще не позволява да се натисне бутона, който разбира се въобще не си личи, че е disabled и подобно нещо никъде го няма, ама то това си е feature. :D

от martin.nikolov (4535 точки)


0
Eй, не съм го видяла това. Може би защото очаквах нещо друго да се случи, въобще не съм погледнала, че мишката се променя :D Но пък за тестови цели се изявих като един потребител, който безмозъчно цъка по екрана ;)

от ADimanova (548 точки)