HTML and C# паралелно - Възможно ли е ?


0
Здравейте на всички :)
В момента си уча C# от видеата в youtube :), вървя доста добре, даже много се зарибих. Та въпроса ми е мога ли парално със C# да уча и HTML, или ще стане голяма манджа ?Отговори1
Можеш да ги учиш едновременно. Даже след HTML прегледай и CSS курса.

от AVelev (455 точки)


1
Здравей колега,
по принцип няма да имаш проблем, хтмл-а е лесен. Обаче според мен е по - добре да си караш 1 по 1 курсовете, концентрирайки се само върху едно нещо. Така е поне при мен. Всеки си има различна методология. Ти може по - бързо да научаваш нещата ако ги учиш едновременно. Опитай и виж :)
Успех :)

от tddhome (3086 точки)


2
Прави проекти които използват и 2-те неща за да затвърдиш знанията си и за двете.
 
Например, ако си на ниво C#1 и HTML, напиши конзолна програма, която прочита 1 папка с текстови файлове съдържащи някаква информация и като резултат създава HTML страница със същата информация, но слята в едно и показана в разбираем вид (в таблица например).
 
Ако пък си на по-горно ниво с C#, тогава пробвай да четеш по-сложни файлове и да създаваш по-сложен краен файл. Примерно може входните ти данни да не са само .txt файловете в посочената папка, но и всички .txt файлове в по-дълбоко вложените папки. От файловете ще взимаш информацията, а според папката в която си ще разбираш каква е иерархията на тази информация (кое към кое се отнася). Ще пренасяш всичко прочетено във някакъв C# клас, или структора, след което ще подредиш нещата си в нещо като дървовидна структора според папките (ще прочетеш какво е дървовидна структора) и ще напишеш тази дървовидна структора в HTML файла си. Ако научиш и мъничко CSS ще направиш така че различните обекти от дървото да се показват по подходящи за тях начини.

от lokiko91 (790 точки)


0
Така като го гледам колегата как му е зададен въпроса, вероятно е на C# 1, ако беше толкова напред колкото описанието във втория параграф вообще нямаше да сравнява C# и html, а тази идея да чете файлове и да ги парсва със C# става със xml или json, а колегата най-вероятно не е чувал за това. Не мисля, че ако знае как да обикаля по файловата система с DFS ще му се занимава да си тренира C# с четене на фаилове... Аз лично му препоръчвам да не ги комбинира, а просто за 1-2 дни да седне да научи HTML и CSS и да си прави някакво проектче само за това, а C# да си го тренира отделно със задачите за домашна по определената тема.

от hrist0.stoichev (1121 точки)

0
Нъц Никакви XML-и с JSON-и. Чист текст със StreamWriter (учи се в четвърти урок на C#1).
Предложението ми е основано на 3 неща:
Първо : Един много сигурен начин да научиш който и да е език (не сложните технологии които ги има на него, а самия език - неговия синтаксис) е да пишеш без никакъв аутокъмплийт. Още по-ефективно е ако сглобяваш стрингове с код. Продуктивността е малка, но научаването е по-трайно и качествено.
Второ : Домашните стават, но екипните работи на присъствените студенти са много по-полезни, според мен. Това е както защото са екипни, така и защото са по-големи проекти от обикновените домашни. По-хубаво е да се пишат неща от край до край, отколкото малки изолирани задачки.
Трето : Това че официално учим нещата в последователността в която ги учим не значи че това е единствения начин. Според мен простите алгоритми трябва да се учат още около C#2. На изпита ми по C#1 имаше задача с рекурсия. Това че нещо не е учено, не значи че не трябва да се знае. A и за тея неща има гуугъл.

от lokiko91 (790 точки)


1
Колега, ако си стигнал до C# 2, хващаш нещата и си изрешил от първата част поне някои изпитни задачи - HTML ще ти бъде като майтап. Имаш да назубриш 5 тага и 10 атрибута

от ivan.mihov1 (4988 точки)