[QA] Проблем с автоматичното качване на фaйл при тестване


0
Колеги тествам формата за кандидатстване за Софтуерната академия. Успешно теста достига до файла за снимка и автобиография, но когато трябва да качи мотивационно писмо отваря browser прозореца и чака да му посоча файла и да click-на ок. Имате ли представа какъв може да е проблемът ?
Благодаря предварителноОтговори0
С какво тестваш?

от LSvilenov (1750 точки)


2

Ако е Тест студио, пробвай с ИЕ, то си има диалог хендлъри.

повече на : http://docs.telerik.com/teststudio/user-guide/write-tests-in-code/advanced-topics/handling-html-popups-and-dialogs/built-in-dialog-handlers.aspx

 

ето един принтскрин от мой тест, който си работи: http://screencast.com/t/QygGm3uyXLs

Ако пак не работи пробвай да си екстрактнеш елемента и ръчно да му подадеш диалог хендлъра


от AVelev (455 точки)


0
Благодаря, оправих проблема

от geniusvil (192 точки)

0
За такива диалози има поне 3 варианта: 1. Тест Студио билд ин хендлърите (от поста по-горе)
2. При показване тази форма е на фокус, просто трябва да се изчака малко формата да се лоадне, след което да се направи real user type "пълния път на файла", след което да се симулира натискане на Enter (или ако бутона е Open може да се прати шорткът Alt+O)
3. Диалога и всичко по него може да се локира с UI Automation framework-a на Microsoft (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms747327(v=vs.110).aspx)
Ако изберете UI Automation може да инспектвате с UISpy Примерен код (но не за уплоад форма): http://www.codeproject.com/Articles/33049/WPF-UI-Automation

от UncleMitko (0 точки)


0
Test Studio

от geniusvil (192 точки)