Проблем с IIS Express


0
Здравейте,
Проблемът се появи когато се опитвах да изкарам Assembly Location от домашното към Web Forms Intro. За да изкарам списъка с файловете, в инсталационната папка на IIS Express, в cmd зададох:
appcmd set config /section:system.webServer/directoryBrowse /enabled:true
Така файловете се изкарват като папки от браузъра, но за всички останали проекти също.
Като задам ...enabled:false, не мога да върна началното визуализиране на сайта от браузъра. Вместо това ми излиза съобщение: "The Web server is configured to not list the contents of this directory." Преди работещи проекти сега не тръгват.Отговори1

directoryBrowse /enabled:true накратко означава "Отвори ми дефоутната страница". Когато кажеш така на IIS, трябва да му укажеш и коя да е тази страница. Ако не го направиш, сървъра ще търси такава с име Default и ако я намери ще я отвори, а ако не ще стане като в твоя случай - листва директории. 

Това нещо можеш да направиш и в самия web.config: 

<system.webServer>

    <defaultDocument>
      <files>
        <add value="Default.aspx" /> // името на началната страница
      </files>
    </defaultDocument>
    <directoryBrowse enabled="true" />
  </system.webServer>
 
Не ми се е случвало да пиша такива команди в конзолата като теб, но мисля, че ако върнеш directoryBrowse /enabled:true досегашните ти проекти ще си работят нормално, а пък за този, просто сложи горните редове в web.config-a. :)

от wooden_jesus (2128 точки)


0
На IIS трябва да го сетне на directoryBrowse /enabled:false не на true, че е глобално за всички сайтове и в webconfig-a да си го даде true за конкретния проект.

от saykor (8845 точки)

0
Проблемът е, че ако го направя false - глобално, за всички проекти ми дава грешката: "The Web server is configured to not list the contents of this directory.", а ако е true, браузърът ми показва всички проекти като папки.