Подобен проблем с index.php в Wordpress


2

На презентацията Марио Пешев показа, как се прави допълнителна страница (index.php), като премести кода на основната страница в home.php и направи линк към index.php, който да се отваря като втора страница с друго съдържание.

Аз направих същото и сигнах до същия проблем: Fatal error: Call to undefined function get_header() in C:\wamp\www\TelerikWordpress\wp-content\themes\telerik\index.php on line 1

Линкът ми е зададен така: http://localhost/TelerikWordpress/wp-content/themes/telerik/index.php

Ако задам линка само до: http://localhost/TelerikWordpress/index.php ми отваря само основната страница.

После установих, че в папката  C:\wamp\www\TelerikWordpress има друг файл с име index.php, който си е на wp.

Може ли малко разяснение, какво трябва да спазваме, ако искаме да направим няколко подстраници и да ги свържем към основната.

Благодаря!
Отговори0

Това, което аз успях да намеря е ,че тази грешка излиза само когато този вордпреския index.php по погрешка сеее замени с index.php от темата и явно според мен не е правилно да се насочват към друг файл ами линковето от менюто да се насочат към ID - то на страницата например неюо от сорта на http://localhost/eshop/?page_id=49 ... това са мои лични размисли, но се надявам да се включи някой друг, защото съм също в затруднение


от Тихомир Кехайов (0 точки)


2
Файловете на темата НЕ трябва да се достъпват директно. Те се използват от Wordpress в зависимост каква страница се зарежда и са един вид шаблони за външния вид.
На лекцията беше показано как се прави тема. Управлението на съдържанието се прави от контролния панел на WP. Статични страници се създават от Pages, публикации от Posts и т.н., а WP динамично създава адреси за тях.

от dosman (400 точки)


0
Благодаря колеги. Намерих id-то на index.php през админ панела на wp и зададох линка, чрез него. Сега работи перфектно! ;)

от mgugutkova (60 точки)