[ASP.NET MVC]Проверка на изпит на чужд компютър


5
Днес дочух, че на много колеги на изпитът им е гръмнал KendoGrid-а при Update, Delete и Insert на съответния модел. Причината се оказа, че е различие на културите на компютрите.
Искам да помоля всички колеги, които порверяват изпити да си сменят културите на компютрите си на Invariant-culture, преди да проверяват съответния изпит.Отговори5

Здравей, колега. И на мен ми гръмна това вчера на изпита. Причината е, че моя компютър има локални настройки за българска култура, с които Kendo-то не успя да се справи при взимането на датите от базата. Този проблем се решава като в web.config файла на основния Web проект се добави следното:<globalization culture="en-US" uiCulture="en-US"/> в  <system.web> елемента.

Оценявайте изпити, както бихте искали да оценят вашия :)

Поздрави,

Митака


от mita4itu (1969 точки)


0
Кое по-точно ти е гръмнало, щото и аз съм на бг и само датите ми гърмяха, ама никъде не се изискваше да се сетват дати

от sa66eto (1945 точки)

0
При създаване си слага CreatedOn, при редактиране Modified, и именно те казват че модела е невалиден :) При мен се оправи, но с

от penjurov (1466 точки)


2
Колеги при мен с "

от d.kostov88 (1086 точки)


0

А при мен, когато ползвам HtmlHelper extension-а, прави грешни заявки - вместо create, прави update, вместо edit - destroy. Прави такива заявки, не е проблем в route-овете. А ако копирам самия код, който създава грида в cshtml файла, си работи напълно. Някой имал ли е такъв проблем? Много ми е интересно защо се получава... На изпита също ми е така, не се сетих да копирам кода за грида тогава и го оставих с надеждата да е проблем само при мен.

Като се прибера, ще пробвам това с локализацията, макар да не виждам връзката.. аз също съм с български настройки, но съм ги попроменил малко.

Ето и линк към github, ако някой има време и желание да хвърли един поглед, може пък аз нещо да съм счупил.

 


от georgiwe (720 точки)


0
model.CreatedOn = DateTime.Now;
Ето проблема с локализацията: http://i.imgur.com/pfnuIn0.png

от d.kostov88 (1086 точки)

0
Локализацията оправя проблема със заявките?
П.С. Мне, пак си вика Update вместо Create. Не разбирам каква е разликата между двата варианта... дано тези 2-3-4 точки не ме разделят с отличието, че май ще бъда точно на границата :)

от georgiwe (720 точки)