Може ли да ми помогнете с проблема на моя Acer Aspire 5750g?


0
Имам лаптоп Acer Aspire 5750g , a проблемът е че като го включа WIFI връзката работи най-много за 10 минути и ми изсписва ораничен достъп.Когато му дам отстратяване на неизправности лаптопа забива тотолно и докато не го рестартирам не се оправя и пак продължава проблема.Моля ви за помощ даже може да ми звъннете ако нещо знаете за проблема на тел:0879512601 много ще съм ви благодарен ако се оправи проблема.

в Други от Viktor Lalev 1 (0 точки)


Отговори2
Как по-точно си решил, че твоя проблем е "важно съобщение" за всички, че да го сложиш в тази категория?
Ако лаптопа е гаранционен се обърни към сервиза. Те получават заплати за да решават такива проблеми.
Напиши в google: laptop wifi stops working after a while

от saykor (8845 точки)


0
"Те получават заплати за да решават такива проблеми." Здравей, имал си нянакви проблеми със сервиза, че изказваш това мнение ли? На човека проблема е в драйвера за WIFI-то, софтуерен проблем който не подлежи на гаранция.

от L.Geshev (118 точки)

0
1во. Сервиза не може да знае дали проблема не е хардуерен или човешка грешка или софтуерен.
2ро. Ти как разбра, че е с драйверите? Може да е в рутера ( имал съм подобен проблем с него ), може да е в wifi картата, може да има червей. Много неща са.
3то. Защо трябва да съм имал проблем със сервиз за да кажа истината? Ако им се обади да им каже проблема си те са длъжни да диагностицират лаптопа за да видят дали не е хардуерен освен разбира се ако не му кажат направи това и онова и ако се оправи ок. Между другото интернет доставчика също е длъжен да реагира ако им се обади.
4то. Той има проблем с лаптопа си и не знае дали е хардуерен или софтуерен. Ако знаеше сигурно щеше и да си го разреши сам. Съвсем логично е да се обърне първо към интернет доставчика си понеже е свързан с него или към сервиза който трябва да обслужва гаранцията. Не е задължително всеки човек дето има лаптоп да знае какво е това драйвер. Друг е въпроса, че ако лаптопа върви с OS и проблеми с драйверите се включват в гаранцията. Преди годин имах лаптоп Dell и се е свързвал ремоте да инсталира драйвери човек от съпорта им.

от saykor (8845 точки)


0
Виж в Task Manger дали има процес Discover.exe. Ако има го спри!

от ivan.yosifov (679 точки)


0

Стандартните неща, които можеш да пробваш:

  • рестарт на рутера (не ресет),
  • изтрий си wifi драйвъра и си инсталирай нов
  • възможно е не всичко по операционната система да работи както трябва, ако си с пиратска кракната версия, така че инсталирай друга
  • пробвай да смениш канала на който работи рутера

от Vazzzz (1380 точки)


0
Вчера оправях такъв лаптоп и един от проблемите му беше такъв,преинсталирах го и се оправи,но проблема е в драйвера инсталирай си aidda64 и виж WIFI какъв ти е и си качи драйвера наново :)

от martin90 (57 точки)


0
Имах сходен проблем и го реших като:
На Wifi адаптера десен бутон -> Properties -> Configure -> Power Management
махни чека от "Allow the computer to turn off this device to save power."
Тази отметка ти кара адаптера да умира за да пести енергия и предизвиква ограничения достъп.
Случвало ми се е само на Win 8.1 и никога на Win 7

от todor_pr (1527 точки)


0
При мен имаше подобен проблем с почти същия лапто, моят е 5755G. След някакви минути ми даваше Limited Access и по никакъв начин не се оправяше - нито драйвери, нито преинсталации на уиндоус. Беше гаранционен и в крайна сметка, в сервиза ми смениха устройството за wi-fi след малко размотаване и сложиха край на проблемите. Лошото беше, че изкарах 1 месец без лаптоп и ако учиш в академията, не е особено приятно събитие.

от rosica.boykova (1193 точки)