Колко посещения има сайта ми дневно ?


0
Как мога да видя колко посещения има сайта ми дневно и за последния месец?

в Web Development от Junior Developer (0 точки)


Отговори2
Вържи го с Google Analytics. Бих ти дал по-подробни инструкции, но така или иначе продукта им е доста функционален и ще трябва да го разучиш. Най-общо казано си правиш профил в Analytics-a и от там взимаш едно парче javascript код, който трябва да поставиш в сайта си.

от valentin_lozev (1012 точки)


1
Всеки един хостинг трябва да има такава статистика. Разгледай в cPanel-a, сигурно има някъде секция Stats или нещо подобно. Ще стане по-бързо отколкото да се вържеш с Google Analytics (иначе и аз препоръчвам да го направиш).

от Vazzzz (1380 точки)


2

В допълнение към колегите, препоръчвам Piwik - отлична алтернатива на Google Analytics, която е безплатна и хостваш локално (Big Brother няма да вижда статистиката ти).


от stoberov (3451 точки)


0
Piwik на PHP ли е или аз така си мисля?

от saykor (8845 точки)

-1
Да, PHP/MySQL Има ли повод за притеснение и причина да не се използва? :)

от stoberov (3451 точки)0
Както са ти препоръчали и колегите, Analytics на Google е много добро решение. Иначе има много алтернативи, зависи какво целиш да разбереш от посещенията на сайта си.
Аз на мои сайтове искам да разбера целия процес от това как е намерил потребителя сайта ми, до това колко време е бил на него, от коя държава, кои страници посещава, Bounce Rate и др. - това може да стане с мн.лесно с Google Analytics. Иначе съм попадал на служебни сайтове, които използват Tyxo.bg и на още един куп други "бози", които определено не са професионални.
Гледам, че си сложил етикет "wordpress" - Wordpress дори имат плъгин, който ти дава статистика за посещенията директно в администрацията на сайта - https://wordpress.org/plugins/wp-statistics/screenshots/.
Пак казвам, зависи за какво ти трябва статистиката за посещенията. Работя в маркетинг отдел и често ни предлагат да рекламираме в сайтове с "N-хиляди посетители дневно/седмично" - ТОВА НЕ ВИНАГИ Е НАЙ-ВАЖНОТО и посещения се правят лесно със скрити линкове, накликвания, софтуер и мн.мн.други. Все пак колко от тези посещения са от уникални потребители?
Съветът ми е да изпозлваш или плъгина за WP, или да си дръпнеш JetPack (пак за WordPress) - в пакета има включен tool за статистики директно от wordpress, или най-добре Google Analytics - от около година и половина дори се пробват да предоставят и данни за интереси на посетителите, демография и др. съществено важни за анализ статистики.

от Marin Stoyanov (0 точки)