Wordpress Въпроси § Отговори


5

Здравейте!  В проекта ми има следния списък

 

Реализирах го по следния начин със sprite background
<li>

    <div class=" bullet"></div>

    <a href="#" title="ala bala">Another section here</a>

</li> 

До тук добре.
Но как се описва това в register side bar в wordpress. Не намерих нито before link, nito before li.  Има ли някаквъ начин или трябва да променя html-a.




Отговори



3

И защо се предполага, че е тоя div там??? Само заради bullet-а? Няма никакъв смисъл. Можеш да опиташ на целия си sidebar да сложиш някакъв клас или id, примерно #my-sidebar. След това да сложиш един такъв стил, примерно:
#my-sidebar li {padding-left: 20px; background: url('...') no-repeat left ala bala;}. И накрая вече слагаш <?php if (!dynamic_sidebar ( 'id-sidebar' )): ?> точно след div-a или там, който елемент ти държи sidebar-a, а в регистъра на самия sidebar слагаш 'before_widget' => '<ul>',  'after_widget' => '</ul>'.

EDIT: За да е по ясно, ще напиша примерното съдържание на всички необходими файлове (защото честно казано и аз не се разбрах много добре)

index.php

<div id="my-sidebar">
<?php if (!dynamic_sidebar ( 'sidebar-id' )): ?>
    <h2>title</h2>
    <ul>
        <li><a href="#">item 1</a></li>
        <li><a href="#">item 2</a></li>
        <li><a href="#">item 3</a></li>
    </ul>
<?php endif; ?>
</aside>
 
style.css
#my-sidebar li {
    background: url('images/sprite.png') no-repeat (bg-position);
    padding-left: 12px ;
}
 
functions.php
register_sidebar(array(
    'name' => __( 'Sidebar Name' ),
    'id' => 'sidebar-id',
     'description' => __( 'Widgets in this area will be shown on the right-hand side.' ),
     'before_widget' => '<ul>',
     'after_widget' => '</ul>',
     'before_title' => '<h2>',
     'after_title' => '</h2>'
));

 

EDIT: Като го видях цялото, в мен възникнаха някои противоречия. Ако се съди по заглавието "recent comments", то това си е наистина sidebar. Обаче, ако съдим по съдържанието му "category one", "category three", "featured articles" ... , то повече прилича на навигация.


от andzhelika (320 точки)


0
Направих го с див отпред , за да мога да му задавам точни размери, тъй като използвам sprite за фон. Ако го задам като фон на <а> , когато някой клиент например вмъкне нещо дълго 3 реда, ще се разкрие и следващата икона. Все пак го направих по втория начин като раздалечих иконите на достатъчно разстояние за 2 реда.
А иначе с before, after widget & title nqmam problem.:)

от milendimitrov (0 точки)


0
Това трябва да е шестият проект ;) На същият проект, някой може ли да ми каже как да направя popup ballons на менюто? Само с HTML и CSS3 ги направих (без JS), но в WordPress не тръгват :(

от miotova (0 точки)


0
Пробвай с visibility:hidden; position:absolute;
:hover { visibilyty:visible} при мен големия проблем беше да го накарам да излиза винаги по средата независимо от дължината на думата

от milendimitrov (0 точки)

0
Здравейте miotova и milendimitrov, и аз имам проблем с балончетата. Успяхте ли да ги реализирате динамични в WordPress? И аз ги правих с CSS3 и това май беше грешка.

от svetlaz (269 точки)


0
В лекцията за Word Press беше използвана една HTML тема - Elegantpress. В нея има gallery.html. Правя си index.php, home.php след това имам динамични страници и постове, както го показва Марио Пешев. Но как да добавя тази галерия в Word Press? Като самостоятелно gallery.php? Но къде и как да го опиша? Някой знае ли как става?

от Lisi4e (0 точки)


1

Искам да направя нещо елементарно. Ей това меню с табчета:

Намерих някакъв плъгин http://wordpress.org/extend/plugins/rehabtabs/ , обаче нищо не ми се получава. Никъде няма подробно обяснение как се ползва, а очевидно работи (видях го). Инсталирах го, появиха се разни стандартни функции и дотам. Само аз ли съм толква прост, че не мога да го подкарам...Ако някой знае може да даде някаква  насока.
Мерси!


от venelinpetrov (1221 точки)


0
+1 Браво, че си открил подобен плъгин!!!
В конкретния случай не мога да помогна, тъй като нямам опит с плъгини, но ако успееш някакси да го подкараш, пиши, че и ние да се възползваме :).

от georgi.s.yankov (6219 точки)

0
То тука има някакъв бейсик начин на използване: http://vancoder.ca/plugins/rehabtabs/ , но не го схващам...все още.

от venelinpetrov (1221 точки)



1
Знаете ли дали може да се смени редактора за постове с по-добър както примерно в Joomla. Дали има някой plugin за подобно нещо?

от Пламен Димитров (0 точки)


0
google-ни за wyswyg editor

от paveld3 (17458 точки)

0
Благодаря! Намерих един доста удобен - TinyMCE.

от Пламен Димитров (0 точки)



0

Отностно горния ми пост- не успях да направя табчетата с този плъгин. Направих ги с JS и даже всичко се управлява динамично от админ панела в WP. НО...тоя JS ми сгъна перформънса на две, как е възможно 100 реда код(минифайнати) да се зареждат 0.9сек. (и то локално срещу 0.03 преди това). Нищо не разбирам, ами ако исках някаква по-сложна интеракция сигурно юеше да зарежда 10 сек. JS-a е от тук

Ако някой разбира и има желание да обясни ще съм много благодарен.
Мерси!

ПП Изпълнихи препоръките на YSlow...

EDIT Като цъкна F5 и зарежда около 4-5сек, но като вкарам адреса в полето на браузере и цъкна ENTER за около 0.7-0.9 сек се зарежда home page-a...?!?!


от venelinpetrov (1221 точки)


0
Преди това ти е било 0.03 или 0.3 ?
Би ли описал как точно си проверяваш за колко време ти се зарежда сайта?

от georgi.s.yankov (6219 точки)

0
0.03. С YSlow plugin-a за Firebug: https://addons.mozilla.org/bg/firefox/addon/yslow/

от venelinpetrov (1221 точки)


2



Здравейте колеги!
Опитвам се да направя изкачащото бамонче с динамично съдържание. И за сега успях, като промених 
$item_output .= '</a><div class="speech-bubble"><p>'. esc_attr( $item->attr_title ) .'</p></div>';
което се намира в wp-includes/nav_menu_template.php, а функцията е start_el.
Проблема е че се прилага и за горното меню. Как да го поправя?

И мога ли по някакъв начин да пренеса  функцията в темата си.


от milendimitrov (0 точки)


0
Колега, ето по-лесен начин, който съм използвал и работи перфектно, а кодът е елементарен - http://sixrevisions.com/css/css-only-tooltips/ Live Demo - http://downloads.sixrevisions.com/css-tooltips/index.html

от hriztian (50 точки)


3
Aко искам да направя на WP 5 стрнаици с различен изглед всяка (и да допуснем, че имам файловете home.php и index.php) какво трябва да направя..в index.php да напиша
...

//current page HTML ...
//current page HTML
... и т.н.
или има и по-добър начин?
Благодаря!

от venelinpetrov (1221 точки)


0
Въпросът ти е добър и полезен!!!
Аз също бих искал да науча дали има по-добър начин като концепция. Иначе мисля, че горният код би бил с по-добро бързодействие ако се напише така:

//current page HTML

//current page HTML

//current page HTML
...

Поздрави!
EDIT: Неписането на фигурните скоби малко ме обърква... В момента и аз не съм сигурен дали долният вариант не е правилния :)

//current page HTML

//current page HTML

//current page HTML
...

от georgi.s.yankov (6219 точки)

0
Ако ще пишеш фигурни скоби не пиши двуеточие

от venelinpetrov (1221 точки)



1
Готовите Wordpress темплейти в същата секция където са статичните ли да ги качваме или ще бъде отворена нова секция?

от Пламен Димитров (0 точки)


0
И аз искам да попитам някои неща. Захванал съм се с wordpress но в началната страница на проекта ми има някакви последни артикули и популярни атрикули (става въпрос за трети проект). Та въпросът ми е трябва ли да инсталирам онлайн магазин за да генерирам тези артикули?

от ventsi34 (55 точки)


0
recent articles преведено от гугъл => Последни статии popular articles => съответно популярни статии. Не знам как и къде ги видя тези артикули :) При мен проблема ми е как да ги вмъкна точно там тези статии от динамичното съдържание. До скоро имах проблем с основното меню заради един спан в който бях сложил лявото заобляне и ме поизмъчи докато го направя да е динамично менюто и да изглежда по същия начин. Наложи се да преправям HTML-а.

от REPLAY (252 точки)