Wordpress Въпроси § Отговори


5

Здравейте!  В проекта ми има следния списък

 

Реализирах го по следния начин със sprite background
<li>

    <div class=" bullet"></div>

    <a href="#" title="ala bala">Another section here</a>

</li> 

До тук добре.
Но как се описва това в register side bar в wordpress. Не намерих нито before link, nito before li.  Има ли някаквъ начин или трябва да променя html-a.




Отговори



0
Искам да попитам как в динамична среда мога да получа current/active ефект. В смисъл, че елемта се зарежда динамично от WP и си няма клас/айди. Мерси предварително. :)

от bbahov (425 точки)


0
Винаги можеш да поглеждаш през Firebug. Примерно в навигационното меню през Firebug се вижда, че когато си натиснал на някоя страница точно на менюто, което е за нея се генерира клас "current-menu-item". После в CSS-а можеш да си стилизираш този клас.
Друго полезно е когато си регистрираш сайдбара например можеш да добавиш това: id="%1$s" class="%2$s" и после ще видиш как WP ще ти генерира там имена. Ето ти един пример:
'before_widget' => '
  • ',
    Та този код може да ти генерира нещо от рода на:

  • Винаги гледай през Firebug какво ти се генерира.
    Поздрави!

  • от georgi.s.yankov (6219 точки)


    0
    Здравейте отново,
    имам следните въпроси:
    В момента менюто ми използва страници, създадени като производни на page.php. Как ще може да използва и създадени от друг template - category.php напр? Създала съм я, но не знам как мога да избирам с каква структура да ми е(кой template да използва) новосъздадената страница.
    И още: Как мога да избирам дали снимката,която искам да извеждам, да е от страница, от пост или от друга, алтернативна страница? И с какъв код мога да ограничавам броят, на изведените в sidebar, снимки?
    Благодаря!

    от svetlaz (269 точки)


    2
    От тия плъгини за WP един свестен не намерих и това, което най-много ме дразни е, че генерират невалиден HTML и още повече, че всичко е li-та. Каква е тая мания всичко да е в li-елементи. Поне това li да беше дете на ul/ol а то има някъ див и цялото генерирано съдържание от plugin-a е в li....

    от venelinpetrov (1221 точки)


    0
    :) И аз малко се ядосах на един уиджет от добавен плъджин.Честно казано, не забелязах дали генерира ul , но ми отне време да го стилизирам допълнително.

    от svetlaz (269 точки)


    0

    Относно динамичната навигация на n нива (depth >= 3) забелязах че на всички поднива слага клас .sub-menu и няма id. Обаче намерих, че

    wp_nav_menu (array (.... walker => '')) има нещо общо с тази работа, но обясненията са доста мъгляви: http://phpdoc.wordpress.org/trunk/WordPress/Nav_Menus/Walker_Nav_Menu.html

    Не разбирам дали трябва да ползвам функцията  walk_nav_menu_tree() вместо  wp_nav_menu()

    или методите:

    Walker::display_element()
    Walker::end_el()
    Walker::end_lvl()
    Walker::get_number_of_root_elements()
    Walker::paged_walk()
    Walker::start_el()
    Walker::start_lvl()
    Walker::unset_children()

    Walker::walk()

    и как работят те?




    0
    Не разбрах точо какъв е проблемът ти, но аз се занимавах с това. Трябват ми две drop-down навигации, а то дава class="sub-menu" и на двете. Четох и аз за walker-ите и нищо не разбрах, затова реших проблема по следния начин:
    На родителския li, от който ще ти падат нещата, даваш някакъв клас (примерно drop-menu) (класът се дава много лесно през самия WordPress) и после с него хващаш ul-то. Напр. .drop-menu ul . Та предполагам ще свърши работа и за твоя проблем.

    от rnikiforova (1198 точки)


    1

    В WP codex пише така : "Pages are for content such as "About," "Contact," etc. Pages live outside of the normal blog chronology, and are often used to present timeless information about yourself or your site -- information that is always applicable. " После пък: "You can use Pages to organize and manage any content.".

    До сега процедирах така:

    Червено - категории(

    имам category.php template file и в него:

    <?php if (is_category('tournaments/*примерно*/')) : ?>
    //statements
    <?php endif;?>

    );
    Зелено-страници (pages)
    Черно- home.php
    Oранжевото е днешното ми "изобретение"( но е page вече) и прави същото като еквивалента му, който е category от category.php. Това оранжевото взима темплейта си от tournament-page.php...
    E...кое да оставя и кое да махна? :)

    Благодаря!
     


    от venelinpetrov (1221 точки)


    0
    Здравейте, искам да попитам няколко въпроса. Първият е как си изкарвате keyword думите за мета таговете в хедъра? Някой знае ли как се извежда админ бара на wordpress да се вижда докато си си в темата? Последният въпрос е свързан с дизайна. Тъй като в псд-то не ми е показано как да ми изглеждат подменютата трябва ли да ги правя или просто мога да забраня подменютата?

    от ventsi34 (55 точки)


    0
    wp_head() ...
    wp_footer() - точно това ще ти добави админ бар-а.
    Съответно в head-a и footer-a. Потърси повече инфо за тези функции. А относно ключови думи, или трябва да си хардкоднеш такива, или по-добрия вариант - да си намериш плъгин за такива, който да ти ги генерира по дадени критерии, като за някои страници може и да ти се налага сам да си ги въвеждаш през админ панела. Google it.

    от Velidar (1099 точки)

    0
    оправих го вече но все пак благодаря за поста...

    от ventsi34 (55 точки)


    1
    здравейте, като добавям кометари към поста, последния коментар ми избутва цялото съдържание на секшъна (статията и предните коментари) така, че те изчезват, та като крайния резултат се получава: хедъра, последния ми коментар с формата за добавяне на коментари и футър (всичко писано преди последния коментар като че ли се подпъхва под хедъра и не се вижда). на какво може да се дължи това?

    едит: получава се само като добавям коментар, при рефреш не се оправя. единствения начин е, да отвора отново поста от главната страница, тогава всичко е 6, докато не реша да добавя нов коментар... :(

    от mvgmvg (296 точки)


    0
    Ако е това, което си мисля - това е възможно най-проклетият проблем, свързан със... css.
    Случайно да използваш техниката за уеднаквяване на височината на колони позната като One True Layout (огромен padding-bottom и същия, но отрицателен margin-bottom) ? При линк, вътрешен за страница се получава отсичане на съдържанието, преди точната позиция, сочена от линка.
    Имах абсолютно същия проблем. Решение НЯМА. Трябва да се използва друг метод за колоните, и тъй като знам, че си 6ти проект... тук faux columns вършат отлична работа. Вместо на основния сайдбар, background можеш да сложиш на външния контейнер, който държи и съдържанието и сайдбара.
    От тоя проблем, лично на мен, ми се присви стомаха щом проумях, че за коректна имплементация в CMS ще трябва да си попроменя лейаута, но каквото такова. :)

    от Velidar (1099 точки)

    0
    подозирах че там е заровено кучето :-/ (при тези големи марджини и падинги), но като набързо махнах големите падинги и марджини, проблема си остана. но сега се замислям, че имам 2 двойки с тези колонки, та можеби в бързината не съм махнала правилните. сега ще го погледна по-детайлно, но добре че вече знам от къде вятърът духа... мерси за коментара, ще погледна другия метод как става с него

    от mvgmvg (296 точки)



    0

    можете ли да ме светнете, как да повикам заглавието и excerpt-a на контента на single-page в home.php? активирах си опцията за excerpt на pages в админа, но от там нататък зациклих. (идеята е, да имам извадка от някоя конкретна страница в началната)

     


    от mvgmvg (296 точки)


    0
    Не разбрах добре въпроса ти, но да не би та искаш това?


    от Viktor_Ivanov (2505 точки)

    0
    ами в 6-ти проект на началната страница има списък с извадки от последните постове, и под тях има няколко думи "about us"- искам това да ми е извадка от страницата "about us" - та като кликна на извадката, да ми се отвори страницата.
    едит: първо го направих като пост с различна категория от другите, и му създадох специално за тази категория различен .php - да си има своя специялна страница, но не ми харесва това решение и заради това бих искала да го направя като извадка от конкретна страница а не от пост

    от mvgmvg (296 точки)



    0

    @mvg: excerpta се вика със the_excerpt(); , а заглавието със the_title();, като excerpta ти връща 55 думи от тескста по дефоулт.


    от mayiask (0 точки)


    0

     

    50 страхотни сайта с професионални ресурси, уроци и трикове – абсолютно всичко за WordPress ...открих статията съвсем случайно има полезни неща аз лично намерих няколко сайта с много добри идеи за подобряване на моя блог. МОже и на някой от вас да бъде полезен http://www.lifehack.bg/wordpress/50-best-wordpress-web-saita/


    от Miroslava Vitanska (0 точки)