html или php?


0
До сега учихме как да пишем правилно html, така, че по-лесно да бъде намиран от търсачките. Но в CMS системите няма html, a php и както всички виждаме, кода ни е разделен на няколко php. Kак е по-добре: търсачката да търси в html или в php?Отговори3
Търсачката няма как да прочете PHP кода, защото това е динамичен език. Преди да бъде показан в браузъра той се процесва и евентуално "изплюва" HTML код.
Тоест няма значение дали СМS-a е на PHP, ASP.NET, Ruby, защото те спадат към back-end, докато HTML e към front-end.

от dosman (400 точки)


0
Аха, ясно, мерси. А това ли е единствения начин за правене на динамичен сайт: чрез CMS. Или има и други начини?

от A4oTo (0 точки)


0
Това за CMS-ите е все едно да питаш дали можеш да кодиш само в някакъв вид текстов едитор... :D :D :D

от paveld3 (17458 точки)


0
@A4oTo без заяждане с най-добри чувства те съветвам, че за теб ще ти е от много ползва да прочетеш малко повече за web сайтовете като цяло, какви езици за програмиране има, за какво се ползват и т.н., защото трябва да си имаш някаква основа за тези неща и не може всичко в академията да се каже. Защото такива елементарни неща като само с CMS ли може да се прави динамичен сайт би трябвало да можеш да си ги отговориш и сам, все пак ще ставаш уеб разработчик. Просто потърси информация в инетернет за тези неща и прочети, все пак според мен един разработчик трябва да може да търси информация и да се самоучи постояно.-1
Курса ако не сте разбрали е за начинаещи. А не за такива като повечето, които просто искат да си вземат сертификат. Така, че много ясно, че не знам нищо. Курса е за това, да ми даде насоки, пък ако искам след това, може и да ми стане интересно и да чета. Но не искайте от всички, да са на нивото на тези, които са се занимавали с години с този материал. Все едно на един първокласник, който учи азбуката да му се карате, че не е прочел "Война и мир". Дайте по-кротко и без заяждане, а!?

от A4oTo (0 точки)


0
Не се заяждам, казах това с цел не да се заяждам и аз не знам всичко, и аз съм неопитен. Просто няма как всичко да се научи само от курса, някой неща човек трябва и сам да си ги прочета. Извинявам се, ако е изказването ми е изглеждало като заяждане. Всичко добро :)