Относно първото домашно за курса


1

В задачите за първото домашно пишеше

  • Сменете / променете фона, комбинирайте няколко елемента. Дали може някой с накратко да обясни кой фон, за да знам дали съм го направил правилно.Отговори1
Трябва да смениш фона зад обекта в снимката. Например, ако снимката ти е на някой човек, всичко зад него да стане червено или някакъв друг цвят, а може и друга снимка.

от DGrigorov (678 точки)


0
При мен на самата снимка не съм сменял фона в такъв случай, ами само от Adjusments - Levels съм я изсветлил малко, защото беше леко тъмна. Дали можеш да ми кажеш от къде да сменям фона. Благодаря ти за отговора.

от Kasmetko (25 точки)

0
Ами то принципно срокът за предаване на домашните приключи, но ще ти кажа. Трябва да маскира самият фон, ти избира с какво, но аз ти препоръчвам Quick Mask (цъкаш "Q" и избира после цетката "B" и оцветяваш това, което искаш да ти остане ). След като оцветиш целия фон с червено, трябва отново на цъкнеш "Q", след което Ctrl+Shift+I, за да направиш инверсия. Ако не направиш инверсия ти ще сменяш цвета на цялата снимка, ако направиш-ще сменяш само в тази зона, която си маркирал.Можеш да смениш цвета от Adjustment layer (Color balance) или да изтриеш, и да сложиш нов слой, който да се намира под всички слоеве и на него да му сложиш някакъв цвят.

от DGrigorov (678 точки)