[CMS] WP Проблем с местенето на сайт на друг сървър


1
Искам да си експортна базата от данни, която си създадох по време на работата си врху сайта. До тук добре, но когато я кача на друг сървър забелязвам, че всички пътища започват с името на стария домейн (явно така са се записали нещата в базата от данни).
WP ползва абсолютни пътищя (до колкото разбрах от форуми, което е голям недостатък). Затова изтеглих един плъгин за WP, който човърка по базата от данни и заменя стринг с друг стринг. Някои неща сполучиха, като например всичко по layouta се оправи, но други като менюта и автоматично генерирани линкове (с the_permalink()) си останаха със стария домейн и аз не мога да открия достъп до тях.
Какво да правя? :(
Благодаря!Отговори2

Във wp-config.php запиши

 

define('WP_HOME','името на сайта'); 
define('WP_SITEURL','името на сайта');
 
ЕДИТ: след това влезни в админ панела дай на settings и на common settings избери default за пътища. След това отново се върни на стария ти начин за питищата, предполагам post name

от Viktor_Ivanov (2505 точки)


0
Ами, Викторе, какво да ти кажа...Получи се, благодаря за пореден път!

от venelinpetrov (1221 точки)

0
Да, ама ако примерно си дал в Settings http://some-shit-host.com/ и след това тоя хост иде по дяволите, после не можеш да го преправиш тва чрез wp-config. Поне при мен, след като дадях /wp-admin .. ме редиректваше 2 пъти към localhost, просто преинсталирах wordpress и преправих 2 менюта и 1 пост :)

от hriztian (50 точки)0

има си тема в кодекса за миграция на сайтове - http://codex.wordpress.org/Moving_WordPress - с два update_option в индекса могат да се сменят пътищата. Иначе си има плъгини, които вършат работата доста грамотно (макар и добрите да са платени).

Статичните пътища решават доста проблеми в ежедневната работа на WordPress и това отнема малко време при миграцията, но това не е критично и обикновено има кратък път за решаването на проблема.


от Mario Peshev (0 точки)