Инсталация на Wordpress в Superhosting


3

Някой инсталира ли Wordpress? 

Гледах тук -> http://www.superhosting.bg/articles/wordpress-hositng-install-blog.html

обаче аз нямам такова меню Fantastico De Luxe.
Отговори0
Няма. И аз се мъча още но нищо не намирам.

от Пламен Димитров (0 точки)


0
Май ще е ръчно ъплоудване :D

от hriztian (50 точки)

0
Ооо да! Мечтата ми се сбъдна :D

от Пламен Димитров (0 точки)


0
И аз нямам. А трябва ли да си търсим допълнително сървър?
И ако да, някой може ли да помогне с tutorial как се свързва сървър с хостинг?

от svetlaz (269 точки)


0
Е, ръчен ъплоуд е най-готино :D13

Винаги можеш да си качиш wordpress на хостинга. Не е нужно да имаш Fantastico De Luxe. Става изключително лесно и бързо.

Като начало е нужен FTP клиент, като аз лично предпочитам http://filezilla-project.org/download.php?type=client.

След като имаш инсталираш FTP клиент, можеш да свалиш Wordpress от http://wordpress.org/download/.

След като разархивираш .zip-a, ще имаш папка wordpress някъде на компютъра ти.

След като това е готово стартирай Filezilla и ще ти се отвори един прозорец подобен на този

http://abobev.com/step1.jpg
 

В него трябва да се напишат FTP Host, FTP потребител, FTP парола и евентуално някакъв порт, след това се натиска Бързо свързаване и в долния десен ъгъл ще се отворят всички папки, които са сървъра ти.

FTP потребителите, паролите и хоста би трябвало да ти бъдат изпратени от ICN или Superhosting на email-a.

От там трябва да се отвори папка www и всички файлове от папката wordpress (която свали и разархивира преди малко) трябва да се постовят в тази папка. Това става изключително лесно. Просто в лявото разделение намираш файловете във компютъра ти, маркираш ги и ги теглиш в дясното разделение. 

След като качиш инсталацията на wordpress можеш да посетиш адреса, на сайта ти, нещот от рода на:

http://subdomain.telerik-students.org/

и ще видиш, че там те подканя да започнеш да инсталираш wordpress. Засега не прави нищо, защото трябва да създадеш база данни.

Отиди в контрол панела (пак би трябвало да получиш потребител и парола на email-a си).

След като влезеш в control panela някъде трябва да намериш :
http://abobev.com/step2.jpg
MySQL Databases - натисни го.

От там ще ти се отвори една страница, в която трябва да създадеш база данни. Избери си някакво име и натисни Create Database.

След като създадеш базата данни отдолу има полета за създаване на потребител. Създай някакъв потребител с избрана от теб парола и натисни Create User.

След като и тази стъпка е готова, просто трябва да свържеш базата данни с потребителя. Това отново става на същата страница. Отиваш най-отдолу и там има 

Add User To Database

от падащото меню избираш потребителя, който туко-що създаде и базата данни. Натискаш Add и ще ти се отвори още една страница. Там маркирай All Privilegies, запази промените и всичко е готово.

След като wordpress е качен, базата данни е създадена, може да се премине към инсталацията на wordpress. Отива се на адреса:

http://subdomain.telerik-students.org/

и се следват стъпките, които изисква wordpress. На мястото на database се пише, базата, която създадохме няколко стъпки по-нагоре, на username - потребителя, който създадохме по-горе и паролата му. На host се оставя localhost, а префикса е по желание.

В общи линии е това. И за двата хостинга нещатата са еднакви. Поне от това, което виждам в контрол панелите им.


от adrian.bobev (464 точки)


0
То това е ясно, в смисъл, мисля, че всеки, който се е сблъскал с инсталацията и проблемите на Wordpress ще е наясно с тези стъпки, ама ми изглежда прекалено първобитен начин. Остави това, аз 3 пъти вече се опитах да ъплоудна папката с wordpress-a на сървъра им и от около 2000+ файла зацикля на около 500-1000-ния файл и дотам. Не може да е така, трябва да има по-тарикатски начин

от hriztian (50 точки)

0
Адриан Бобев браво за това, че си се сетил да напишеш обяснение. За някои хора може да е елементарно и лесно, но аз не мога да се справя. Ще може ли още малко помощ? Инсталирам FileZilla, изтеглям wordpress и разархивирам, създавам база данни. До тук добре. Обаче като прехвърля папката wordpress от лявата страна в дясната в www и отида на http://www.moiasait.cloudvps.bg (нали това имаш предвид под да посетя адреса на сайта, нещо от рода на http://subdomain.telerik-students.org/) ? ми излиза само съобщение - този домейн е резервиран за клиент на superhosting.bg. Пробвах да прехвърля директно файловете, които локално създадох index.php, footer.php, header.php и папката images от левия в десния панел. Ами те си се прехвърлят, но ми дава пак същото съобщение на страницата на моя сайт. И никой не ме подканя да инсталирам wordpress. Може ли още малко по-подробно да обясниш или с някоя снимка, или пък видео... МОЛЯ ;)

от Lisi4e (0 точки)0
Добре де, като прехвърлих файловете от сайта си, сега наново ли трябва да правя всички страници, постове, менюта в wordpress??? Aз си прехвърлих папка images, index.php, footer.php, header.php но постовете не ги знам къде се съхраняват. Освен това трябва да въведа http://www.moiasait.cloudvps.bg/wordpress, за да се покаже сайта. Без това wordpress накрая, не става. Това нормално ли е или нещо пак обърках? Да не би на друго място да прехвърлих файловете?

от Lisi4e (0 точки)


0
За да не пишеш всичко наново трябва да експортнеш старата база данни, да изтриеш съдържанието на новата и да импортираш в нея. След като направиш това най-вероятно ще ти се счупи всичко, това е защото трябва да се оправи пак wp-config.php файла. А това с wordpress накрая ти е защото си копирал/а папката wordpress, а не съдържанието й (предполагам)

от venelinpetrov (1221 точки)

0
Ами трябва да ъплоуднеш файловете и папките от папката wordpress(а не да ъплоуднеш директно цялата папка в public_html. Така като отворих tvoqsait.cloudvps.bg/ ще го разчита като wordpress директорията. Или поне по пътя на логиката е така :)

от hriztian (50 точки)1
Сигурно са махнали бутона за лесен upload с педагогическа цел.

от svetlaz (269 точки)


0
И поне аз понаучих нещо в този форум, без да губя много време в хелпа. Благодаря ви за което... :)

от mmaknev (50 точки)


0
Здравейте, аз също имах проблеми, но много ми помогна колегата Бобев. Наложи се да си направя на ръка конфиг файла, беше интересно :-)

от ellapt (6303 точки)


1
Ето и един tutorial за инсталация от мен
http://martinivanoff.wordpress.com/2013/02/13/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%BE-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-wordpress/
Доста ме измъчи инсталацията и реших да покажа горе долу как става

от Mahata231 (1351 точки)


0
Здравей, много добре си описал всичко! Аз пък сега имам друг проблем - имах стар блог към Wordpress, а сега открих нов в субдомейна към домейна на Телерик в ICN. Сега обаче не мога да отворя новия си блог за редактиране. Искам да сменя темата и да въведа куп неща.

от ellapt (6303 точки)

0
Здравеийте и от мен искам да попитам като съм направил целия саит на локал сърър как мога след това да го кача на суперхостинг сайта е с уордпресс и страниците ги нямам на php и незнам дали ще се качат. някакви идеи Благодаря

от Asa (0 точки)


0
Здравейте,
и аз както повечето колеги голям зор видях с прехвърлчнето на wordpress блога от компютъра ми на хостинга.Така до тук ...
1.направих нова база данни и потребител.
2.Импортнах вътре базата данни от компютъра.
3.СМених url-ите в импортиращия файл.
4.Копирах съдържанието на блога във public_html и редактирах wp_config.
До тук добре сега вече като си напиша домейна и сайта излиза, НО е счупен не работят предимно снимките и плъгините :(
Ако някой може да помогне ...0

Дадоха ти доста пълни съвети за ръчното инсталиране на WordPress, но аз все пак искам да питам, сигурен ли си,че нямаш такова меню ?

Възможно е според мен да не бъде видяно (не казвам, че не си, просто питам)

Намира се не в акаунта ти в Superhosting.bg ами в контролния панел (Cpanel), по default е почти най-отдолу.

И отделно да те питам, какъв ти е акаунта?

Въпреки, че всички видове имат Fantastico:Аз бих ти препоръчал, да се свържеш с тях, аз лично имах нужда няколко пъти от техен съпорт и останах мн доволен ! Страшно бърза и приятна помощ получих от тяхна страна.

Контакти:Денонощна техническа поддръжка

Електронна поща:
support@superhosting.bg
Web: http://support.superhosting.bg/
Телефони: 0700 45 800 
*Избира се без код от цялата страна, на цената на един градски разговор.
  02 81 08 999
Мобилен: 088 55 888 22

 


от jahmmin (766 точки)


0
Колега това по моя въпрос ли ?


0
Здравей, можеш ли да пратиш линк към твоя сайт, за да видя какво се чупи?

от mariya_ivanova (0 точки)