промяна на визията на страницата при зум


0

Искам да попитам защо при зумване с ctrl i + например. Визията на страницата се променя. Текста, който се намира в div започва да излиза от diva. Разместват се div-ovete. Изобщо пълна каша.smiley Какви са възможните причини и как може да се оправи.
Отговори1
Прочети малкоповече за респонсивен дизайн. И аз имах преди подобни проблеми, но в последствие поизчезнаха. Нещата са много от които зависи стабилноста на сайта при зуум. В повечето случаи е необходимо задаването на широчини. Необходимо е контейнери (държачи или обвивки - как ти е удобно ги наричай), които са предимно дивове в които са нестнати нужните колони за сайта, асайд барове и други неща. Избягвай позициониране. Аз лично се старая да флотвам, като разбира се е задължително да си зачистваш флота след всяко флотване иначе стават по-голями мизерии.

от REPLAY (252 точки)


0
Като стана въпрос за float това правилно ли е, както съм го направил, че така и не разбрах кой е най-добрия начин за зачистване Така ли се зачиства :) ? .foto { width:180px; height:180px; background:#f1ead4; float:left; margin-left:100px; } .foto:after { content:""; height:0; clear:both; display:block; }

от tzemtz (81 точки)

0
Да, аз така го зачиствам само където слагам и _zoom: 1; за интернет екслорер. Него трябва да го набуташ в елемента където е флотнатият елемент т.е в класа .foto а не във .foto:after.

от REPLAY (252 точки)