CSS3: border-radius ?


0
Здравейте, колеги. Искам дави попитам, как се справяте със валидирането на css3? При мен ми вади грешка с валидирането на "border-radius". Това как ще се толерира от срана на изпитващите трейнъри?Отговори1
В настройките на валидатора му задай CSS3, защото по дефолт е 2.1.

от bakalov85 (604 точки)


1
И въпреки че си задал CSS3 е възможно да има неща, които са ти верни, а да ги дава като грешки. Лекторите знаят за тях и са допустими.

от venelinpetrov (1221 точки)


0
По пронцип може да се направи по много начини. Аз например нарочно смених няколко HTML5 тага с div-ове, за да не ми дава грешки при валидиране.


0
Предполагам, че за html-ла говориш?

от hard.dido2 (44 точки)


0
Мен ми дава грешка и на градиентите :?

от phreak (125 точки)


0
Аз като си валидирам CSS-а ми дава 28 грешки и така хубаво свети в червенко за настроение В) Но това което го дава като грешка си работи и то доста добре, за това не си го давам В)

от troty (199 точки)


0
При мен излизат около 28 грешки които са пряко свързани със css3 border-radius и псевдо елементите, иначе други грешки нямам. Сранното за мен е, че в сайта на www.w3schools.com e правилно, но според валидатора на: http://jigsaw.w3.org/css-validator/ е грешно. На кого да вярвам? :)

от hard.dido2 (44 точки)

0
Всичкия код, който съм използвал за интеграция със стари браузъри го води невалиден, а като го махна те не работят В) Аз викам да вярваме на браузерите - Ако работи, значи го използвам. Начинаещ съм за това не знам, но за сега съм на тази стратегия В)

от troty (199 точки)


0

А това е от мен:

Поздрави smiley


от georgi.s.yankov (6219 точки)


0
Пробвай се да валидираш css-ите на yahoo :)

от paveld3 (17458 точки)


0
Щом сте стигнали до валидаторите значи сте готови за изпит0
Лично аз тествам през валидаторите паралелно докато правя отделни фрагменти, а не накрая когато свърша целия проект. Иначе тези грешки бяха при завършен проект :).

от georgi.s.yankov (6219 точки)

0
Честито
Аз се отказах и от двата курса
Ще му мислим на есен