MySQL проблем с колациите


0
Здравейте!
Имам малък проблем с прехвърляне на данни от една БД към друга. Та така... прехвърлям от Access към MySQL и когато прехвърля една таблица, в която има текстове в MySQL-а тези текстове ми излизат като "?". Моля ви ако някой е имал подобен проблем или знае как да ми помогне да ми пише тук или на e-mail: encho_95@abv.bg или на facebook.
Благодаря предварително ! :)Отговори1

Здравей,

Аз съм имал подобен проблем, но когато прехвърлям една MySQL база данни на друго място, но говорим само за MySQL. Виж това, което описах тук, дали ще ти помогне.

Поздрави!


от georgi.s.yankov (6219 точки)


0
Добре, но това вече съм го пробвал и не стана. Аз правя едно приложение на C# windows forms, с което да си прехвърлям данните. И пробвах да сложа на formLoad една заявка със това което си ми пратил, но не стана. Някакви други предложения???
Благодаря предварително :)

от Encho Belezirev (0 точки)

0
Съжалявам, че не е помогнало. Хубаво е да си 100% сигурен, че проблемът идва именно при трансфера на базата данни. Предполагам си пробвал да вкарваш данни директно в новата база данни и извличайки ги от там всичко да е ОК?
Незнам точно как е при Access, но може би е важно колацията на базата данни да ти е една и съща и на двете места. За кирилица един от най-добрите варианти знам, че е еutf8_unicode_ci.
По-горе написаното може пак да не ти помогне, но за друго не се сещам. Може пък да има и някакво конвертиране на данните при прехвърлянето на базата. А, знаеш ли какво се сетих, опитай да въведеш малко текст на английски и ако така се получи ОК така поне ще знаеш, че проблемът е в кирилицата.
Поздрави!

от georgi.s.yankov (6219 точки)