Признаване на изпитни резултати от предходно издание на Академията


2

Здравейте!

Въпросът ми е относно процедурата по признаване и приоретизиране на резултатите от изпити за тези от нас, които сме посещавали курсовете на Академията миналата година и респективно успешно (поне донякъде) сме се явявали на изпити. На уводната лекция беше казано, че можем да се явим и само на изпитите, които не сме взели. Но това повдига няколко доуточняващи въпроса:

1. Ако на предишното издание на Академията имаме оценка "Взет" на даден курс, то може ли да се явим с цел повишение ("Взет с отличие" е необходимо условие за получаване на сертификат по болшинството тракове)? В такъв случай рискуваме ли оценката си от предната година или се признава по-високата от двете?

2. Аналогично: ако имаме оценка "Взет с отличие", то може ли да се явим пак на същия изпит - подготовката, както и решаването на задачи на самия изпит са страхотен стимул за опресняване на знанията и отличен "стрес тест" :)

Пояснение: В профила ми в момента стоят два реда за C#-1 в таблицата със записани изпити: един за настоящата година (празен) и един от предходната (с отчет на присъствия, домашни и обща оценка).

3. Ако прескочим някой от тазгодишните изпити, тъй като вече имаме отличие на него, то системата няма ли да отчете автоматично ниско представяне, респективно оценка "Невзет" и преминаване в онлайн форма на обучение?

Предварително се извинявам ако вече е писано по въпроса - прерових форума, но не можах да открия такава тема. И все пак споменът ми от миналата година е, че беше или писано тук или казано на лекция, че всеки курсист може да се явява на конкретен изпит най-много два пъти (в две различни години), като му се признава по-високата оценка от двете.

Благодаря предварително за отговора,

Симеон
Отговори4

1. Можеш да се явиш без да рискуваш оценката си и да повишиш. Трябва да запишеш курса онлайн и да изпратиш всички домашни, за да те поканим на изпита. Ако решиш да си запазиш старата оценка, тя ти влиза в класирането със старите точки. Ако си имал 250, ще влезеш в класирането с 250.

2. Препоръчително е да не пълниш залите (които и без това се пръскат и е много задушно). Пак казвам, че не се признава оценката ("Взет", "Взет с отличие"), ами самите точки от изпита (които могат да са малко или много за текущото издание (в общия случай резултатите са подобни).

3. Системата няма да те отчете като лошо представяне, тя взима най-добрата ти оценката от сезоните по този курс.

Поздрави,

Ивайло :)


от ivaylo.kenov (30760 точки)


0

Благодаря за бързия отговор!

Само да поясня дали съм разбрал правилно: от предходна година се признават само точките от изпита, а всички останали "балообразуващи" критерии за съответния курс като присъствия, домашни и прочие са от текущата година. Тоест, ако вече имам "Взет" или "Взет с отличие" на база обща оценка, а не изпитни точки, то за да запазя оценката си по курса и тази година трябва да събера (поне) същите точки от присъствия/домашни/проверки, независимо дали ще се явя на изпит или не.


от STzvetkov (1330 точки)

0
Здрасти! За да се прибавят точки от стар сезон трябва ли да ги обявявам някак си някъде или става автоматично?