Избор на хостинг за личен блог


1

Здравейте колеги,

Срам не срам, ще си призная - нямам блог, нямам понятие от WordPress и от CMS като цяло. Казват, че никога не е късно, да видим.

След кратко проучване на различни хостинг компании (godaddy.com, superhosting.bg, icn.bg, host.bg) се спрях на GoDaddy - предлагат Managed WordPress хостинг за 1$ на месец + безплатен домейн при годишен абонамент. С какви недостатъци и ограничения мога да се сблъскам?

Ако трябваше да избирате хостинг за личния ви блог в момента, на какво бихте се спряли?
Отговори1

Моя блог е на https://www.tumblr.com/

Безплатен, направен за тази цел, лесен за промени. Както можеш да забележиш се отваря на моя домейн.


от saykor (8845 точки)


1

Здрасти,

Първо - Wordpress е добър избор за платформа на бъдещия ти блог. Браво за избора.

Относно хостинга и различните хостинг планове се сещам за няколко неща, на които трябва да обърнеш внимание:

- Най-важното (поне според мен) е колко трафик(bandwidth) получаваш на ден или на месец(в зависимост от плана на хостинг компанията). Директен пример с GoDaddy - за 1$ на месец получаваш 25000 visitors per month, което за един личен блог е абсолютно достатъчно, НО зад тези 25000 посетителя стои конкретен размер bandwidth, който трябва да видиш колко е.

- Колко дисково пространство получаваш на сървъра. За един средностатистически блог 100GB са ти предостатъчно (освен ако не мислиш да качваш снимки на килограм).

- Предлага ли се индивидуален домейн към хостинг плана? И ако се предлага, то в какви домейн пространства (Все пак не искаш да те забият в трета глуха с някакъв измислен домейн)?

- Дали hosting provider-a си запазва правото да поставя рекламни банери по сайт-а ти и дали ти имаш правото да поставяш такива (няма безплатен обяд на тоя свят)?

И един съвсем отделен проблем, с който ще се сблъскаш:

Spam коментари по публикациите ти - не забравяй за модул за филтриране на spam, че иначе ще има да триеш... да триеш...

Това се сещам за момента.

Поздрави и успех! 


от Ivan_Nik (933 точки)


0
Когато изграждах моя блог пред мен стоеше същият избор, wordpress и наистина страхотна платформа. Аз лично избрах host.bg и съм много доволен. 

от kristian.face (871 точки)


0
GoDaddy звучи твърде добре за тези пари, никъде не открих обаче каква трансфер седи зад тези 25000 посещения. Понеже и аз си търся хостинг но не за блог а за страница за малък бизнес предполагам че и при мен няма да се налага голям трафик за посещения? А въпроса ми е тъй като сърварите им са в далечна америка най-вероятно дали ще има ли лаг при отваряне на страницата та от такива съображения си мислех дали да не ползвам superhosting.bg. Някой ако наблюдения от чуждестранни хостинги да сподели как вървят нещата :)

от Maindfield (47 точки)


0

По-скоро можеш към icn да се ориентираш понеже тук ще изучаваш предимно .нет технологии и ако си направиш сайт на asp.net там хостинга е много добър.

Принципно не бързайте с покупки на хостинги. Всяка година до сега се раздавалa безплатен хостинг я от icn я от superhosting.


от saykor (8845 точки)


3
Използвай българските хостинги, на светлинни години са пред чуждите (като качество на обслужването). Бих ти препоръчал нс1 или суперхостинг.

от spdrr (82 точки)


0
За нс1 съм чувал само добри думи и от колега и може би към тях ще се насоча, Благодаря :)

от Maindfield (47 точки)

0
Сериозно? Колко са българските хостинги на светлинни години дето потдържат последна версия на .нет и колко са чуждите още в тъмните времена? :)

от saykor (8845 точки)0
Аз бих ти препоръчах да си качиш блога на Heroku и да си купиш някакъв домейн по 5-10$ от GoDaddy за 1 година и когато дойде времето да си вземеш частен хостинг.0

Колега, всеки ще ти каже различни съвети за хостинг компания и това е напълно нормално. Който от каквото е доволен...

Аз за лични нужди използвам superhosting, а служебният ни сайт е на host.bg.

Чесно казано, няколко дена след като закупихме хостинга на host.bg и една сутрин им паднаха сървърите - съответно всичките пощи, и всичко свързано с този хостинг "припадна". Вероятно се случва на всяка хостинг компания, но позлвам и superhosting на личните си сайтове и до сега за 9-10 месеца не е имало случай, в който да нямам сървър (или не съм оцелил, но няма значение).

И двете компани го праявят, но support-а на суперхостинг дори ми върна сайт от "отвъдното", след като бях брецакал БД. И на 2-те компании съм им пробвал Support-а, при това с много продължителни кореспонденции и изнервящи въпроси. И двете компании в това отношени са безупречни, и колегата който каза, че Support-а им е на ниво не е излъгал.

Съвет - Ако сега започваш всичко, използвай BG хостинг компания и евентуално и домейн - ще ти е по-лесно докато свикнеш, а и имаш възможност да получаваш инфо на родния език. В контролните панели и на 2-те компании има скриптове, дето инсталират с 2-3 клика WORDPRESS или друг CMS. Аз бях като теб преди 9 месеца - не знаех въобще какво ми трябва и какво дори представлява Wordpress. Вече си режа сам HTML-ите за теми, но преди използвах готови шаблони от WP (има безброй много безплатни) и не виждам причина да не започнеш с WordPress и SuperHosting/Host.bg.

Поздрави и успех.
1
Здрасти,
аз бих препоръчал ns1 за български хост. От 2 години някъде го ползвам и съм доволен от услугите им.
Преди това ползвах icn, но имах няколко дребни проблема и някак си ги оставих настрана.

Иначе отностно Managed WordPress хостинг, който си избрал - мисля, че е добър, но на един от сайтовете ми там на същия такъв хостинг план, доста често имаше прекъсвания на сървъра. Не знам на какво се дължи, не ми хареса щом и Гугъл Уебмастър го забелязаха.

Поздрави!

от mitaka (5 точки)