предложение за презентациите в сайта


-3
можели презентациите от курсовете на с# да се качват на български езикОтговори0
Съмнявам се, някой да седне да превежда лекциите, тъй като навсякъде всичко е на Английски и дори да се преведат, няма особено да те улеснят. И лекторите казаха, че така е най - добре, и който има проблем с езика да сяда да го научи, щото иначе няма да стане

от mihaylov (409 точки)


0
Програмиране само на български - трудно, до невъзможно. Учи английски, ако искаш да успееш в тази материя.

от e.russeva (433 точки)


1
Както обичаше да казва доцентът, която ми преподаваше Бази от Данни - "Трябва да владеете езика на Шекспир колеги."

от Ivan_Nik (933 точки)


6

Здравей,

Както сме споменавали - английският е езика на софтуерните инженери по цял свят. Поради тази причина материалите са ни на английски - за да може човек да научи термините правилно.

Поздрави,

Ивайло

P.S. Не се заяждам, но предвид искането ти, можеше да сложиш главни букви, интервали и препинателни знаци в поста си. 


от ivaylo.kenov (30760 точки)


1
Има много терминология в програмирането , която на български няма адекватен превод. Ползвай транслатора на Google дума по дума и ще добиеш представа.

от M.Yankov (1418 точки)


1

За да учиш на български мога да ти препоръчам БГ варианта на книгата на Наков, можеш да си я свалиш в .pdf формат или да я четеш онлайн. Но ако искаш да се занимаваш сериозно с програмиране, сядай да учиш английски, както са те посъветвали колегите по горе.


от GGarabedian (300 точки)


2

Здравейте колега,

Един ден когато преминете през всички курсове на Телерик (където 90% от видео материалите са на български език), Вие сам ще искате да научите още и още неща...според мен е неизбежно. Тогава всички материали ще са Ви на английски език...За това силно Ви препоръчвам лека-полека да научавате английски и/или да свиквате с него.

ПП.Имаме късмет, че е английски език...ами ако всичко беше на немски език (по мое мнение доста, доста по-труден език)

"My philological studies have satisfied me that a gifted person ought to learn English (barring spelling and pronouncing) in thirty hours, French in thirty days, and German in thirty years..." - Марк Твен


от dada166 (1113 точки)