GitHub и работа с него


4

Колеги намерих едно интересно видео как се работи с GitHub и реших да го споделя с вас ако някой е имал проблем с качването на файлове като мен предполагам че ще бъде интересно и за него.

https://www.youtube.com/watch?v=LufnCoPShZE
Отговори3

Вече се проведе курс по работа със Source Control системите.

Видеото е ТУК :)


от dentia (12519 точки)


0
Здравей, имаш ли някакви клипове как се работи с тези системи, например с костенурката. Изглежда ми интересна и полезана, но Въобще не разбирам как на практика се работи с нея

от lubo_raykov (107 точки)

1
Излгеда ли горния клип? Иво ги обясни много добре :)

от dentia (12519 точки)


0
Благодаря много! След 3 часа гледане на материалите за Source Control системите разбрах им логиката, но не и как се работи с тях. Костенурката нещо не ще да работи :) Поне това видео обяснява как се работи с такава система :)

от lubo_raykov (107 точки)


1
Ако следваш видеото стъпка по стъпка и внимаваш за чекбоксвете ще се получат нещата, незабравяй коментарите.
След commit трябва да направиш push.
п.с. Сигурно има поне 5 различни начина да си качиш кода и винаги има какво да се обърка.
Ако при десен бутон не виждаш иконата commit файловете трябва да се strage-нат със Git Add All files (пак от контекстното меню)
а тези който искат да си изчистят репозиторито и да ми остане голия проект могат да добавят в .gitignor файла:


#added manually
[Pp]roperties/
*.csproj
*.config

от ludmil.d (490 точки)

1
Най-добре з*е*и костенурката, и научи конзолата. Първо, че костенурката на git специално е бъгава(за разлика от SVN), второ конзолата не е бъгава, трето в повечето фирми с гит бачкат с конзола, четвърто с конзолата ще разбереш най-добре всички процеси. 

от ivan.mihov1 (4988 точки)0
Да допълня с много добър курс за Git and Github, курса е от MOOC provider Udacity. Разглежда конзолната Git и платфомата Github. Курса е практически, с видеота и безплатен. Аз лично намирам доста затруднения при ползването на 'костенурката', дори след семинара за Source Control системи. 

от messenger (552 точки)


0
Аз особено дървено подходих към GitHub и дори след изгледаните видеа пак нещо не се получава. Но ще стане до края на курса ще се науча :)

от mitriohin (216 точки)


0
Аз направих едно репо в GitHub клонирах го в папката и тръгна. Когато направих второ репо и се опитах да го клонирам в друга папка ми даде грешка: "no supported authentication methods available (server sent publickey)"Първото си работи нормално. Моля, ако някой може да помогне. Не знам дали е до настройки или има някакъв друг проблем.Всичко правя по един и същи начин.

от oto58 (27 точки)


1
Може ли някой да ми каже как да си сложа всичките ми папки на гитхъба в една да я нарека CSharp че така като станат много и някой на първа страница ги няма тоест не се виждат.