Системата за отчитане на присъствието ... дали отчита правилно?


1

Здравейте,

Току-що забелязах, че системата не е отчела присъствието ми на лекцията на 22/01/2015 г., което ме кара да си задам въпроса какво изобщо е отчела!

Присъствал съм до момента на всички лекции, и се регистрирах и на последната! Системата даде индикация, че ме е регистритрала - чу се слаб звуков сигнал и после светна червения светодиод (както и предишните пъти).

В профила на всеки курсист има информация само за последното присъствие!
Имам следното предложение: вместо последната регистрация да има брояч на колко лекции е присъствал всеки.

Бях предложил и нещо за форума - да може всеки потребител да търси съобщенията си по потребителско име. Може би е по-добре следното:

Профилът на всеки носи много инфо, което може да бъде допълнено например с:

 - бутон "моите съобщения"

Поздрави
Отговори0
С баркода ли си се регистрирал или си въвеждал кода? На мен ми се случи въвеждам си студенсткия номер и системата даде индикация и светна светлодиода, когато влезнах в сайта не ми беше отчело присъствие. Причината - просто бях сбъркала при въвеждането на студентския номер. А това, че системата показва последна регистрация е доста умно решение, така лесно се следи кой в коя лекция е присъствал и има ред хората си ходят когато са записани. После когато системата ти брои присъствия проверява дали си се регистрирал в интервала на лекцията, за която си записан. 0

С баркода се регистрирах, след като установих, че го чете. Само на първата лекция си въведох ръчно номера, тъй като четеца не пожела да прочете кода. За да не бавя колегите с опити, го нащраках от клавиатурата.

След като намаляха регистриращите се, пробах отново с четеца да се регна. Изчитането става безпроблемно, като поставя картата на 1-2 см от четеца, и я спускам бавно надолу. Баркодът съответно е от долната страна.

Да, действително като се логнеш в сайта, може да се провери веднага ... ако обаче човек се сети :-)

В крайна сметка тази система е там, за да работи, а не постоянно да я проверяме, дали е така :-)


от ironma (55 точки)


0

Мисля, че системата НЕ отчита, ако си се регистрирал повече от 30 минути преди началото на лекцията.

Например, ако си се регистрирал в 13:20, а лекцията е от 14:00. Не е лоша идея след това да си проверяваш в профила дали ти е отчетено присъствие. По принцип отчита веднага.


от Ivo_Igov (97 точки)


0
Както и повече от 30 минути след началото на лекцията, тъй като се счита, че си пропуснал значителна част от нея. Аз съм пристигал неведнъж повече от 30 минути по-рано за лекция и винаги изчаквам да останат около 20-25 минути, преди да се регистрирам. Досега нито веднъж не е имало проблем. Дори като си седна на мястото веднага влизам в профила си и винаги е отчетено, т.е. почти мигновено се случва отчитането.

от vassildinev (365 точки)

0
Еййй..това е добре да се знае...то аз си гледам, че си ми отчита времето, дори и да съм 30 минути по-рано, и не се сещам, че няма да ми го отчете към лекцията. Но и на мен малко ми е мистерия с отчитанео, честно казано.

от pliok (553 точки)0
Просто проверявай в профила си дали ти е отчела регистрацията. Едвали ще ти е проблем да влезеш от залата за 1 минутка след режистрацията и да видиш дали ти е отчело присъствието. 

от LaForce (756 точки)


1

И аз считам опасенията ти за основателни. Какво правя аз? След като се "чекирам" влизам в профила си и проверявам дали системата е отчела присъствието ми.

Предложенията ти са добри, гласувам за тях!


от MarinMarinov (912 точки)