Грешен тест на зад. 4 (Ex rugs) от 3-ти февруари вечерта?


1

Айде някой от тримата със 100т. да каже дали ги изкараха, като са направили проверка за D дали е четно число и да му добавят + 1. Е аз след 95 т. и още 1.5 часа търсене на грешката по време на изпита не се сетих, че може да е от това, защото в условието пишеше, че D е нечетно винаги. Е сега си го направих и даде 100 т. BG кодера. Айде ако е това честити 100т. на тия с по 95t., ако не  това моля кажете къде е уловката :)
Отговори10

Тия с 95 точки ще имат 100 най-вероятно. Явно теста е проблемен. Махаме го и тестваме наново.

P.S. Махнахме спорния тест. Ретествахме. Хората с грешен първи тест имат вече по 100.


от Nikolay.IT (39117 точки)


1
Защо трябва да е нечетно? в условието е 
  • The second number D between 0 and 100 (inclusive) is for the distance between the smaller triangle and the larger as shown on the examples.

Т. е. празното пространство между двата триъгълника. И може да е 0, 1,2, 3 и т.н Реално трябва да е между 0 и N-1.

На мен ми отне около 4 часа на изпита и я докарах до 60% защото  се заблудих, че малкия триъгълник трябва да е на 1 и 2 ред и на предпоследния и последния ред при което при по големи числа става като трапец. Питах единия от асистентите и той ми каза, че май е на 2 реда отгоре и отдолу, ама не е виновен той, аз като не гледам, че изрично пише  D  е разстоянието между 2-та Триъгълника, тръгнах да я оправям и не ми достигнаха секунди да я кача. После в автобуса си я огледах наново задачата и  я реших само за един час отначало. Ама късно.


от venelingp (1371 точки)


0
Май за друга задача говориш, провери пак.  Условие го четох около 20 пъти.  Говорим за вторник  ВЕЧЕР :)  

от ivo.paunov (991 точки)

0

Задача на колегата, за който той пише, е от вечерния изпит, там наистина изрично е упоменато, че D е задължително нечетно число.

" The second number D between 1 and 99 (inclusive) is for the horizontal width of the X in the rug’s design and is always an odd number."


от MarinMarinov (912 точки)2

Здравей колега,

Аз съм със 100 точки на персийското килимче, но считам, че коментарът ти е уместен! Правилно зададената и дефинирана задача е тази, при която не се оставя изпитваният да тълкува условието, защото може да го изтълкува по различен начин, от идеята на автора на задачата. Иначе конкретната задача е добре формулирана.


от MarinMarinov (912 точки)


1
Вече са повече хора с по 100т. защото смениха грешният тест :)  Задачата си беше много точно написана,  просто  грешен тест в крайна сметка. Между  другото всички задачи бяха  много добре обяснени, дори имаше и излишни според мен хинтове, каквито не забелязах в задачите от минали години.  Първата задача беше скандално лесна, другите ми се видяха доста по  бързи за писане в сравнение с предишните години .  Само рисунката беше поне за мен най - трудната,  а очаквах тя да ми е  най - лесната.   Казвам като човек видял VS или нещо подобно преди по-малко от месец. 

от ivo.paunov (991 точки)