Изпит от 03.02. сутринта - решения


6

Здравейте, ето моите решения от изпита на 03.02. сутринта, ще се радвам да видя и други варианти:

Задача1

Задача2

Задача3

Задача4

Задача5

Успех на всички!




Отговори



3
Ето и моето решение на задача 4. По-дълга и с повече обяснения, но така ми беше по-лесно да я разбера и реша :D (beginner mode)

от bgoneva (28 точки)


0
Тя беше единствената, която ми даде първо 70 точки, защото имаше проблем с вътрешната част при някои от тестовете и после прекарах сигурно половин час в опити да измисля if-a, който правилно да изчертава вътрешната част при различни тестове с по-големи числа :) поздравления, че си се справила

от topalkata (6442 точки)

0
Благодаря :) Аз знаех, че такова решение ще е по-рационално и кратко като дължина, но се чудех дали ще се справя с изчисленията и заложих на сигурно.

от bgoneva (28 точки)


0

Ето моето решение на изпита: click.

На изпита имам максимален брой точки, така че решенията са напълно верни.


от newmast (116 точки)


0
Ето и моето решение ТУК на 2 задача и много бих искал някой да го разгледа и да ми каже къде бърках, че ми даде само 15 точки само 3 теста минават. И много ме е яд за нея, защото мисля че е доста лесна задача и логиката ми тръгна правилно а пък ми отне 3 часа и за циклих яко на нея. И от там се притесних и ..... 

от ilian82 (568 точки)


0

Решил си я по доста подобен начин на мен.
На мен ми дава 40 точки и не виждам проблем с твоята 2ра, но мога да ти дам едно предложение.

Аз вместо да пиша 50 случая за буквите/числата/символите ползвах ASCIII таблицата http://www.asciitable.com. И примерно ако исках числото да е цифра, му сложих if ( symbol >= 48 && symbol <=57)

Което е номера на цифрите в аски таблицата. 
По същия начин и за буквите. И един else за всички останали символи :)


от stoimeniliev (580 точки)

1
В документацията има методи char.IsDigit и char.IsLetter. Правиш един if-else if-else, след това проверяваш дали е на четна/нечетна позиция и отпечатваш резултата на конзолата.

от PaperNick (494 точки)



0
И аз изгубих сума време на втора задача, а в крайна сметка не успях да получа никакви точки за нея. Най-лошото е, че не мога да разбера къде бъркам. При нулевите тестове всичко е ок, но като не знам какво се е случило на следващите, не мога да си намеря грешката и се побърквам вече. Малко помощ?!

от vtoshkova (0 точки)


0

мисля, че от това, че position++; ти е преди проверката дали позицията е четна или не идва проблемът.


от topalkata (6442 точки)

0
Пробвах да го сменя както предлагаш, но пак не става - 0/100. За всеки случай смених в този случай и вариантите какво да се изпълни според позицията - пак нищо... Други идеи?!

от vtoshkova (0 точки)



0
Тук са моите решения на задачите. Има доста неща, които съм за коментирала по време на изпита, защото ми идваха различни идеи и отделно си правех проверки по време на решението.



3
аз се гордея с 5 задача - направих я да изглежда по-лесна от 1-ва 
тук

от kiko81 (1655 точки)


0
Отлично, как си се усетил.

от venelingp (1371 точки)

0
Евала! Наистина изглежда толкова елементарна, а на изпита не можах да измисля нищо работещо по нея...

от dd.videnov (5 точки)



0

а на персийския килим - 1 и 18 тест гърмят - интересно ми е какви са им стойностите - 90 точки - няма друг с толкова. тук

едит - видях си грешката и се чудя как съм изкарал толкоз точки :)

хардкоднал съм една 5 а трябвало да е нещо зависещо - не ми се занимава да го търся вече - направо съм си за 0 ама тихо :) 

Не че щях да я оставя на 0 :)


от kiko81 (1655 точки)


1

Ето и аз какво сътворих тук.

 kiko81 , наистина много приятно решение на пета задача. :) Мислех си, че моето е кратко... :D


от IlianaB (1137 точки)


1
Благодарско за решенията. Ще си позволя да изявя една дребна претенция относно pastebin. Като пействате, отдолу има Optional Paste Settings -> Syntax Highlighting: C#. Ако не е проблем го натискайте, че по-добре се чете за хвърляне на един поглед.

от Absend (777 точки)


0

Някой има ли решение на 4та и 5та задача без масиви (или поне на едната). Много ще съм благодарен.

: ) и ако въобще някой с 500/500 решение на задачите със знанията от материала, който бяхме взели преди изпита ще е страхотно ако ги сподели : )
На мен например не ми дават мира тези задачи и продължавам да се блъскам. 
10x in advance 


от Hri100v (261 точки)


0

Всички задачи са решими с познанията от 1ва част.

3 поста нагоре са ми 4 и 5 задачи

Другите са ясни - ако не искаш да използваш индекси - на втора задача foreach
на трета модулираш и делиш на 10 - общо взето така


от kiko81 (1655 точки)