Telerik Academy Site - Week 3


11

Здравейте,

      Както вече разбрахте, 4-те момичета сме team leader-и до 11 септември...По-конкретно :

Maize - Йоана Иванова
Crimson - Станислава Богданова
Teal - Ася Георгиева
Аquamarine - Весела Коцева

Maize:

За предстоящата седмица, ще се направят :
 - test case-ове на всички модули от Администрацията. До този момент са разписани test cases за модулите - Потребители, Роли, Университети, Градове и Кандидати
 - автоматизация на test case-овете като за сега са направени общо около 40 автоматизирани въз основа направените вечеtest case-ове - те ще се прегледат наново, ще се оправят и добавят нови при необходимост, както ще се напишат автоматизирани и по другите модули
 - ще се пусне regression testing за rev.2083.

Тъй като UI частта се разпредели по всички отбори, а за Администрацията не е с високо priority, ще я оставим за накрая в зависимост от това - до колко са покрити задачите.

Това е ориентировъчен план за работата на отбора, утре се събираме team leader-ите и ще преценим, дали е необходимо някакво преразпределение на задачите.

Може би като improvement на работата до сега, е целенасоченост към конкретно дефинираните задачи за седмицата, както и по-добра комуникация с хората, отговарящи за Automated integration system, за да не се получават объркавания.

Лека вечер!

Йоана
Отговори7

AQUAMARINE

След анализ на обемите работа, която предстои да бъде свършена през настоящия период преценихме, че е добра идея всички екипи да поемат част от работата на Maize по администрацията.

Aquamarine ще поемем частта Въпроси. Това включва разписване на необходимите тест кейсове, определяне, кои от тях ще бъдат автоматизирани и разпределянето им между членовете на екипа. Естествено ще си направим regression на нашата част и ако се появи нещо ново ще допълваме.

Хубав ден!

Весела


от Vesela Kotseva (0 точки)


5

Здравейте, 

задачите за тийм Teal вече са разпределени и се работи по тях, а именно:

   Взехме общо решение първоначално да помогнем на тийм Maize, тъй като тяхната задача свървана с администрацията е много обемна и те имат все още много работа, а останалите три екипа имат почти само довършителни задачки. 

  През следващата седмица тийм Teal ще довърши работата си по автоматизиранитете тестове за authorization и ще започне работа по модула Софтуерна академия -> Входни изпити. Всеки от екипа има поставена задача и след като тя бъде изпълнена ще се направи разпределение по започването на тестването на desktop приложението. Не говорим за конктерна дата, защото все пак ни очаква подготовка за изпит. 

  Идеята е отново да се направят необходимите тест кейсове и след това да се автоматизират.

  Ще се пусна regression тестове за новете версии.
  В svn-a, в папка 1.Administration всеки тийм има собствена папка, в коята да слага проиведенията си :) 

Поздрави,

    Ася


от ageorgieva (610 точки)


2

Здравейте колеги,

 

Тази седмица няма да си разменяме функционалностите по които всеки тийм работи.

 

 CRIMSON

През следващата седмица ще довършим работата си по user profile.

 

Тъй като администрацията търпи най-големи промени  решихме да помогнем на тийм Maize с  работата по нея. Crimson ще поемем частта Тестова система->Конфигурации. Ще разпишем тест кейсове и ще автоматизираме тези от тях, който са подходящи за автоматизация.

 

Поздрави,

 

  Станислава
2
Здравейте,
Десктоп приложението ще се тества от вторник и тогава ще се реши как да се разпредели. До тогава ще се съсредоточат усилията към другите задачи.
Поздрави,
Йоана

от Yoana_Ivanova (159 точки)


3
Утре, след лекцията на Джамбов, ще се направят презентаицийте както предния път. Аз ще направя всичко възможно да присъствам.

от Petio Krastev Petkov (0 точки)