Идеи за конзолни игри 02/15


5

Здравейте колеги,

Очевидно екипната работа ще е върху разработка на конзолна игра. Предлагам в тази тема да обсъдим някои добри идеи, както и оригинални интерпретации на съществуващи вече такива игри, тъй като едва ли ще открием топлата вода в тази сфера :D

Сцената е ваша:

Едит:

Екипите ще бъдат избрани на рандом принцип (няма да можете да работите в екип със свои приятелчета от академията - ще имате нови приятелчета) и ще са съставени от 5 души избрани според резултатите им на предишния изпит (разбирайте: хора с различни резултати - във всеки екип ще има по един топ преформър, един минал на косъм и трима с резултати по между тях)

Екипите ще станат ясни другата седмица.
Отговори16
Аз бих се зарадвал някой да бутне конзолен StarCraft :D

от ivaylo.kenov (30760 точки)


1
Щеше да стане...... ако бяхме го започнали вчера :)

от kiko81 (1655 точки)

3
На мен пък ми е домъчняло за Super Mario :D

от e.russeva (433 точки)2
Какво ще кажете за Pacman - може да се направи импровизирана версия :D

от vassildinev (365 точки)


1
О, това ми харесва като идея :) Дано някой да я осъществи :)

от melnelen (363 точки)


1
I suggest this game -> Swap`n`Match. it looks kinda fun and simple :D. The only hard part that i don`t know how will be done in C# console application is the swapping of the 3 blocks/containers. Actually if someone has a clue please write a comment, cause Im quite curious how it might be done.

от mihailM956 (30 точки)


1
Защо да не е нещо по-просто дори от Pacman, например морски шах? :D

от zlobar1324 (5 точки)


1
Не е ли прекалено елементарна. Тогава ще трябва да се съберете всички на един компютър и всеки да натисне няколко бутона за да може да се каже че е участвал?4
Heroes III-like игра ще е nice.

от Nikolay.IT (39117 точки)


1

Кога ш'та барна? един хамак да опънем? :Д ... ама нямам време - много ме тормозиш :)

Предполагам, че и при теб е дефицит :)


от kiko81 (1655 точки)

0
Чудех се дали Pax Britannica би могла да се направи на C#, вероятно с орязване тук там.

от Vissonia (90 точки)


2
На мен ми се пише или някакъв shooter в лабиринт, или Space shooter с някоя-друга въздушна единица от SC2. Или нещо като Worms :D

// ако на някой му се кодва игрица, да пише, може да се съберем да закодим нещо :)

от kon.simeonov (5238 точки)


2
Аз си мислех за Text based adventure или dungeon crawler, но очевидно за първото ще отиде повече писане като... писане отколкото програмиране.

Edit: Или някой shoot em up platformer

от Pip3r4o (3392 точки)


1
Тоест нещо като Zork ли? Това е забавна игра :)

от melnelen (363 точки)


3
Един лабиринт би бил добра идея, всеки път да ти зарежда нов и идеята с намирането на изхода я знаете. Или да се направи по-сложно и някои стени да ме местят, отварят или затварят ... :) Ще се радвам ако има навити да се опитаме да я направим, въпреки че опитът ми не е много голям, ще дам всичко от себе си ;) 

от Emo_Penovski (15 точки)


0
Ако ти се пише лабиринт - ставаме двама. Още 1-2ма и може спокойно да почваме :D

от kon.simeonov (5238 точки)


1

Лабиринт, от онези където ги имаше в старите комикси(Дъга) и книжки за деца! Започваш с химикал от единия край, и трябва да стигнеш до изхода на лабиринта, намиращ се в другия край.

Мисля си при всеки старт да се генерира различно ниво. Също така да има максимален брой ходове или оставащо време, ако надхвърлиш този максимум Game Over. И вече може да се имплементира точкова система спрямо колко хода си направил + бонус за оставащото време и бонус за оставащите ходове. Могат да се добавят припятствия и бонуси по пътя (даващи/отнемащи точки или време).


от PetarRusev (153 точки)


0
Значи малко ни се разминават идеите. На мен ми се пише по-скоро някакъв labyrinth adventure, а на теб по-скоро logic puzzle

от kon.simeonov (5238 точки)

1
То е най-хубаво нещо по средата labyrinth puzzle/adventure :). А всъщност аз изобщо не видях, че предложение за лабиринт вече има :D.

от PetarRusev (153 точки)3
Хрумна ми идея да се сътвори един Стани Богат (Command PrompT Edition) , да наблъскам един гигантски речник с въпроси по категории и играча да си изпробва знанията за малко виртуални пари и изкачване на нива :Д

от IvayloAndonov (1994 точки)


1
Много добра идея! Речника можеш да го вземеш от Trivia за mIRC, там има много въпроси.


0
Дай по тази логика една О думи. Не знам дали може да се направи мрежа за повече от един играч. Е това вече наистина ще е яко :)