Отборна работа - създаване на игра C#2


0
Колеги тъй като съм записан онлайн за академията, а и до сега не съм участвал в отборни проекти ми се иска да взема участие в този. Ако има някой запознат да каже как стават нещата. Благодаря!Отговори1
Предполагам, все още има лента, която приканва за участие в отборен проект (трябва да е активна до 10:00 часа в понеделник (09/02/2015)). Ако е така, отиваш на страницата, към която те препраща и заявяваш желание за участие.

от dentia (12519 точки)


0
По принцип кликнах линка и се записах. Идеята ми е че не знам какъв ще е проекта и с кои хора ще съм най вече за да може да се срещнем и да го обсъдим, тъй като нямам контакти с колегите.

от grukov (107 точки)


1

Понеже си онлайн, ще бъдеш разпределен в група с други онлайн курсисти. Предполагам, че при онлайн групите са от 6-7 човека. Както си забелязал, целта на отборната работа е имплементация на конзолна игра. 

След като бъдеш разпределен в група с други онлайн курсисти, можеш директно да ги контактираш и да се разберете как ще организирате проекта - дали само онлайн или ще се срещате лично, примерно в Академията, за да обсъждате идеите си за реализирането на конзолната игра.
Разпределението по групи ще стане най-вероятно утре след 10:00.


от lnikod4s (6538 точки)


0
Мисля че не е задължително да е конзолна игра, стига да е C#. Напримиер с Unity, понеже скриптовете са C#, може да се направи някоя по-модерна игрица.

Аз например съм си замислил една 2D игра. Играчите, противниците и фона ги правя с photoshop.

от PetarRusev (153 точки)

0

@PetarRusev (предполагам става дума за Unity3Д, ако не -> игнорирай написаното )

То хубаво имаш желание да направиш игра с Unity но ..... в Unity има разни tool-ове  и компоненти които кажи речи правят/ пишат кода вместо теб. Примери :

{Всякви типове ефекти, мешове, физики... абе общо взето всичко от AddComponent на някой обект. }

После самото навигиране из сцената и използване на Spritovete - елементите вкарани от Photoshop си е ... поне 1-2-3 дена работа ако не си се занимавал преди.

А и силно се съмнявам да си в група с хора които са се занимавали с Unity преди. Също->> още по-силно се самнявам, че някой би могъл да накара някой да прави игра на каквато и друга платформа да е, различна от VisualStudio.

Дано се падна с теб :Д, че ако сме 2ма или 3ма има по-голям шанс другите от групата да се съгласят. (Ofc. ако не трагнеш да правиш платформер или левел игра :Д)


от mihailM956 (30 точки)0
Отборите вече са разпределени! Моите съотборници не съм ги и чувал,  дано поне да ги срещна на идната лекция :D
<Efreet Sultan>

от Pip3r4o (3392 точки)


1
На лекцията миналия петък Евлоги каза, че ще отборите ще са по 8 човека, и моят е от толкова ;)

от peruna (379 точки)

0
Вече започнахме да се намираме даже ;)

от ykomitov (584 точки)