Отборен проект C# Part 2 - 2015


3
Здравейте,

Разпределението по отбори е готово и може да бъде намерено в системата чрез следния линк - http://telerikacademy.com/Courses/Teamwork/List или като навигирате през основноте меню в системата -> "Потребителски профил" -> "Отборна работа".

Заданието можете да свалите от тук - http://downloads.academy.telerik.com/svn/csharppart2/2015/Teamwork/C-Sharp-Part-2-Team-Work-February-2015.pdf , а също така и от страницата на курса - http://telerikacademy.com/Courses/Courses/Details/219 - "Отборна работа - създаване на игра".

Защитата на отборните проекти ще се състои на 4-ти Март 2015, като графикът с разпределение на часовете по отбори ще публикуваме във форума няколко дни предварително.
 
Ако имате въпроси относно отборната работа, може да ги задавате тук.

УспехОтговори2
имената на team-овете са от Heroes of Might and Magic - ЯКО!

C# 2 Team "Royal Griffin"
C# 2 Team "Basilisk"

от vicho86 (243 точки)


2
И аз това забелязах, ние сме Efreet Sultan!

от Pip3r4o (3392 точки)

2
да бе ние сме Captain Marvel :D
1

C# 2 Team "Arch Mage"

Хаха.. забавлявали са се с имената май ;) Дано и ние така да се забавляваме докато си правим проектите :)


от melnelen (363 точки)


0

Online team "Hsu Hao"

Интересно, онлайн отбора ни е от 10 човека. :) И виждам че в моя отбор има само двама души с посочени някакви координати. :))) Колеги, по водосточната тръба ли ще се свързваме?
Пратих на всички покана за приятелство, но трябва да си разменим Скайп или Фейсбук профилите, да си организираме група и да си общуваме.
Също така трябва да си създадете GitHub профили, за да работим съвместно по проекта. Възможно е вече да имате такива - споделете ги в акаунта си в Телерик.
Нека се свържем възможно най-скоро, времето лети, а преди изпит то е най-ценно. Сега имаме възможност да обърнем по-голямо внимание на отборния проект.


от TanyaRan (299 точки)


1
Онлайн отборите са повече хора, защото има по-голям шанс за отказване и несериозност. С лични съобщения в системата ни ще се намерите.

от ivaylo.kenov (30760 точки)


0
Аз днес на обяд потвърдих участието в отборен проект. Аут ли съм?

от AndreyMitev93 (146 точки)


0
Ако все още си имал опция да избираш дали да участваш в Teamwork би трябвало разпределението да не е било направено още и да си се включил.

от baretata (934 точки)

0
Ами проверете, колега :) Горе вляво от drop down менюто с username-a Ви цъкнекнете на "Отборна работа" и вижте какво ще Ви излезе.

от STzvetkov (1330 точки)0
Има ли още места за teamwork?

от mmilkov (8 точки)


-3

Имаше срок който изтече!

Имаше линк който стоеше горе на всяко влизане!

Имаше и имайл!

Академията даде достатъчно време за мислене и вземане на решение за участие.

Ти нищо от тези ли не видя?


от ilian82 (568 точки)

0
email не съм получил, за това и изпуснах срока ..

от mmilkov (8 точки)1

Здравейте,

Аз съм един от студентите, които поканихте да премине от online в присъствена форма на обучение. 
След като получих e-mail приех поканата, но се записах online за "C# програмиране - част II" на 08.02 сутринта, тъй като крайният срок за записване на курса беше 23:30 часа на 08.02, а все още не бях издържал входния тест.
Получих e-mail за успешно записан курс, но не съм получавал известие в системата или e-mail за отборна работа.
Причината да се запиша online беше вслучай, че се издъня на входния тест, който се състоя на 09.02.
Вчера се явих на входящ тест и виждам, че в системата вече съм записан присъствено, но все още не съм получил известие за отборен проект, сигурно защото крайният срок за записване е изтекъл и отборите са разпределени.
Въпросът ми е дали все още имам шанс да участвам в отборния проект?
1
Пиши на academy@telerik.com и си опиши проблема.

от ivaylo.kenov (30760 точки)


1
Ползването на List еквивалентно ли е на Array?

от argidux (66 точки)


1

Здравей, Павел,

зависи за какво ще ги ползваш.

По принцип List e често по-удобен с това че можеш да променяш броя на елементите в него, за Array са винаги толкова, колкото са зададени при създаването му.

Добра идея е да тръгнеш от метода или свойството които биха ти сършили работа в дадения случай.

List например има методи като Add, AddRange, Sort, които при Array  ги няма.

Създаваш инстанция на List или Array, слагаш точка до името му (dot operator (.)) и ако не намираш търсения метод - пробвай при List, пробвай с Array, и обратното. Повечето методи при тях са аналогични обаче.

Ако питаш дали в задача за arrays можем да ползваме List - понякога ми се налага точно защото при List мога да изваждам елементи от него докато свършат, или да го декларирам без да знам още колко точно елементи ще ми се наложи да сложа в него - няма ограничението на array да не може да се променя изходния брой на елементите.0
A знам ги тия неща. И ми е ясно как да ги използвам, просто в изискванията пише array a  list ще е значително по добро, заради всички показатели от динамичен брой, сортиране и тн. Та просто ми е интересно колко дословно трябва да се следват изискванията. Та вероятно по точната формулировка на въпроса ми  е, може ли да заместим 3те линейни масива с три Lists?

от argidux (66 точки)


0
Сега ровейки си във форума виждам тази тема. За онлайн студентите тези проекти седят ли на дневен ред? Ако да, защо не съм получавал нито емейл, нито линк в профила за покана за участие?

от villyjord (5 точки)


1
Коя е крайната дата за качване на архивите с игрите в студентската система?

от djenitoo (399 точки)


2

Все още дори не е разрешено качването на файлове.

Вероятно ще го пуснат след защитите на проектите или млко преди това, като ще е активно до края на курса (класирането).


от dentia (12519 точки)

0
Благодаря за отговора, мислех, че също като домашните трябва да ги пратим преди защитата.

от djenitoo (399 точки)


0

Искам да попитам за критериите за оценка и дали можем да видим какви точки сме получили по всеки от тях. Моят отбор например е получил 16.5/20. Не присъствах на защитата, а колегите, които представиха нашия проект също не казаха нищо за тези точки и ми се иска да зная с какво не сме се справили, за да го имаме предвид за следващите отборни проекти:) И ако критериите за отборните в различните курсове са различни, да ги напишете, ако може. Извинявам се, ако такава тема има, но търсих доста и не можах да намеря нищо за оценяването на отборните работи.


от forcodesake (74 точки)


0
Не можеш да разбереш къде не сте се справили толкова добре и защо оценката ви е такава.Оценката се дава общо за целия отбор.


0

Да разбирам ли, че нямам право да попитам за логиката зад оценката на труда на 8 човека? Не питам само за себе си, а за целия отбор, защото всички бихме искали да знаем какво не е било наред.


от forcodesake (74 точки)