Принтиране на снимка


1

Здравейте!

Интересувам се как мога да изпринтирам снимка, която е качена на сървъра на цяла страница в А4 формат. Търсих из Интернет, но не открих нищо подходящо. Търсих за PHP или JavaScript. Снимките са във формат .jpg или  .png

Благодаря предварително.
Отговори0
Не можеш ли да отвориш снимката в браузър и да я принтнеш оттам (File-Print)? Дано изобщо правилно ти разбирам въпроса :)

от Matrix (2857 точки)


1

Идеята ми е следната:

Правя уеб игра,  на която има принт бутон в горният ъгъл на екрана, а на заден фон се съдържа някаква снимка и искам при натискането на този бутон да ми изпринтира конкретната снимка. Примерен път на снимката във виртуалният ми сървър е ../images/pictureName.jpg/.png

Използвам Apache server.

За момента имам код който работи, но не ми се вижда коректен. Искам да го направя качествено, защото незнам кога има възможност да ми се счупи.
1

Най-лесен вариант:

1. Правиш заявка към сървъра за картинката, като някой натисне бутона.

2. Сървъра връща картинката и я зареждаш в нов отделен прозорец (pop-up примерно)

3. С JavaScript казваш - когато картинката се зареди, window.print()


от ivaylo.kenov (30760 точки)


0

Добре благодаря.

Искам да попитам, дали в момента съм го направил погрешно..?

Изкарал съм картинката с отрицателен z-index в image таг и принтирам само този елемент.0
Тоест направил си я невидима и при print се изкарва тя? Малко е хакерско, но е ок. Проблемът е, че я дърпаш от сървъра, дори когато никой не иска да я принтира, което е допълнителен трафик. Ако някой иска да я принтира, тогава я дърпай. Друг е въпросът, ако тази картинка е част от страничката и преди принтирането.

от ivaylo.kenov (30760 точки)


1