Skill meter system beta 0.1


4

 

С радост искам да ви представя първата завършена beta версия :) на Skill meter - системата, която имах като идея да направя. Ето и по-важното около него.

Skill meter е система написана с HTML5, CSS3, PHP и Mysql за измерване на вашите умения в различни области, които сте придобили  в професионален или личен план. Чрез административния панел лесно и бързо можете да добавяте вашите умения и да ги категоризирате.

Как да го използвате

  1. Запишете вашите категории - програмни езици, дизайн, спорт или каквото желаете
  2. Въведете уменията си като трябва да посочите категорята, за която се отнасят. Вие преценете на колко процента владеете всяко умение и попълнете задължителното поле за името на умението.
  3. Добавете и икона за него, ако я няма в списъка можетеда добавите ваша като изберете картинката от полето за ъплоуд. Картинката, която качвате не е нужно да е оразмерена  точно, нужно е да бъде горе- долу в еднакво съотношение на височина и дължна, например 240х240px.
  4. Можете да качите неограничен брой икони. Като ги сложите в главната директория на скрипта в папка img/icons.
  5. След като сте въвели вашите умения и категории можете лесно да ги подреждате с drag and drop.  Нужно е да изберете директорията, в която се намират,  за да можете да ги движите.

Инсталиране

  1. Създайте базаданни на вашия Mysql  сървър и я кръстете skill_meter.
  2. Импортирайте SQL файла, който се намира в директория sql за да създадете структурата на таблицине за базаданни skill_meter.
  3. Отворете global.php файла, който се намира в директория admin. Задайте вашите $mysql_username и  $mysql_password  за да се свържеге с MySQL  базатаданни и променете по избор $admin_username и $admin_username за достъп до админ панела.
  4. Използвайте :)!

Skill meter е свободен за използване и  променяне на кода!

Демо на проекта можете да видите тук.

Можете да изтеглите Skill meter system beta 0.1 от тук.

Линк към личния ми Skill meter можете да видите тук.
Отговори1
Трудно е човек сам да определи знанията си и то в проценти :) Иначе всичко друго е супер :)

от SVGN_H (3048 точки)


0
Така е трудно е и аз цикля докато реша как точно да се самооценя, но нищо не пречи човек да напише той лично на какво ниво се оценява. То и в CV - то трябва да напишеш някакви приблизително ниво на което владееш дадена технология или език когато кандидатстваш за работа. Тогава пак имаш тази задача да помислиш на какво ниво си в дадено нещо.

от Viktor_Ivanov (2505 точки)


2
+1, но може би ако добавиш и тестове за измерване на уменията, ще има по-завършен вид.

от svetlaz (269 точки)


0
това би било страхотно да се направи добра идея. В случая не е ориентирано към тестове, а към самооценка, но мерси за идеята.

от Viktor_Ivanov (2505 точки)

0
разбирам, че си го направил с цел портфолио, но съм сигурна, че можеш да го направиш и с тестове. Иначе, мн е готино.:)

от svetlaz (269 точки)2
+1
Поздравления, колега!
Току-що поразцъках skill meter-а и виждам, че доста труд си вложил.
За съжаление нямам тази възможност да разледам и самия код на продукта, но те поздравявам затова, че си публикувал и сорс кода. Много добра инициатива и дано повече хора да я последват.
Поздрави!

от georgi.s.yankov (6219 точки)