Проблем с Lebel в Windows Forms Application в нов class.


0

Здравейте колеги, искам дави попитам за помощ! Проблема ми е следния.

Направил съм си приложение (часовник - хронометър) за да си играя с ООП-то. 

Та, използвам Lebal в Forma да ми печата резултатите от цифрите. Като използвам метода в Form класа няма проблеми за печатането, но като преместя Lebal.text = "5" в друг class който е public не печати. Lebal-а съм го сетнъл public, всичко е public. 

Някой можели да ми каже защо Lebal не печата в друг клас?

Само да отбележа че при Debug ми показва че текста се променя само ,че на самата форма не не се печата новия резултат.

Надявам се да е станало ясно.


в C# OOP от Dodko (165 точки)


Отговори0

Здрасти.

При подобни въпроси е добре да пускаш проекта за да може човек да го смъкне и погледне. Трябва ли някой да седне да си прави специално тестов проект за твоя конкретен случай за да види каде ти е проблема? Друг е въпроса, че в Академията WinForms не се преподава и е малко вероятно да има кой да ти отговори. Освен ако човек не се е сблъсквал с тази технология от преди да дойде да учи тук.

Предполагам, че проблема се получава, защото дизайнер файла на формата и класа който върви към нея са свързани и като си мръднал Lebal.text = "5" просто дизаинера не го вижда. Представи си го като shortcut икона в Windows. Ако мръднеш файла в друга папка препратката вече няма да работи но файла ще си остане пубничено достъпен от друго място.

"Lebal" не е нормално име за Label контрола. Ако имаш 15 Label контроли и ги кръстиш Lebal1,2,3,4,5... ще стане мазало. Сам ще се объркаш в твоя код.

По-добре си играй с тези неща в WPF вместо в WinForms дето не се ползва.


от saykor (8845 точки)


0

Мерси за отговора, мисля че стана всичко ясно. Иначе Label-a го написах така (грешно ;)  ) за да е по-ясно за какво става въпрос, в приложението съм ги кръстил с по-разбираеми имена.

А за пускането на проекта предполагам става въпрос за в GitHub?


от Dodko (165 точки)

0
Най-добре е като архив да го смъкне човек. Може и в github понеже има опция там да се направи на архив. Но да не качваш всички проекти на едно място, че ще ги смъква всичките. Най-добре е един архив и в dropbox или в mega.co.nz

от saykor (8845 точки)