Проблем с background


0
Здравейте,
Реших да се упражнявам и си нацъках една елементарна страничка, която си качих в нета, за да видя как се изобразява, да си упражня и SEO познанията. Всичко страхотно, но ми се получава един проблем, който не мога да разбера от къде идва.
Въпросното сайтче има background на body-то. Две снимки в горния и в долния край, които имат background-repeat: repeat-x, и двете. Отваряйки сайта при мен и при още няколко приятели, всичко е така както трябва да бъде. Отворих го на комп-а на майка ми и снимката, която трябва да се повтаря най-отдолу на сайта, се повтаря посредата. Като дам инспект, body-то е точно толкова колкото трябва, background-а има background-position: 0 100%. Не разбирам от къде се получава това разместване и защо на едни машини е ОК, а на други не...Отварям го всеки път с Chrome, комп-а на майка ми е с Windows XP. Някакви идеи?

Мерси предварително :)
Отговори7
Може би линк към страничката?

от paveld3 (17458 точки)


0
Понеже темата е затворена го поствам като коментар.
Страницата трябва да заема 100% от височината на монитора. На монитори с по-малки резолюции явно това се случва, но на големия монитор (този на майка ти) не е така. Едно бързо решение на проблема е:
html, body { min-height: 100%; height: auto !important; height: 100%; }
Поне ако правилно разбирам проблема

от adrian.bobev (464 точки)


1
Моят главен заподозрян е резолюцията, но както каза Павел - дай линк да гледаме :)

от popov (10 точки)